“BU MEMLEKET BİZİM, YOBAZA, NATO’YA BIRAKMAYIZ”

“BU MEMLEKET BİZİM, YOBAZA, NATO’YA BIRAKMAYIZ”

Bugün ise Ankaralı yurtseverlerin yoğun katılımıyla bir yürüyüş gerçekleştiren THTM, sokakları “Bu memleket bizim, yobaza, NATO’ya bırakmayız. Yürüyüş sırasında, 'Katil İsrail, Filistin'den defol" sloganlarıyla inletti.

Türkiye Halk Temsilcileri Meclisi'nin (THTM), 15 Eylül'de İstanbul Kartal'dan başlayan ve 28 Eylül'de Adana İncirlik'teki NATO Üssü'nde sona erecek yürüyüşünün Ankara etabı, dört gün süren yoğun bir programın ardından Kızılay Konur Sokak’tan Kuğulupark’a gerçekleştirilen kitlesel bir yürüyüşle son buldu.

19 Eylül tarihinde Sincan’da gerçekleşen yürüyüşle başlayan Ankara programı, Cuma günü Nâzım Hikmet Kültür Merkezi’nde açılışı yapılan NATO karşıtı sergi ve Cumartesi Tuzluçayır’daki Natoyolu protestosuyla devam etti.

Bugün ise Ankaralı yurtseverlerin yoğun katılımıyla bir yürüyüş gerçekleştiren THTM, sokakları “Bu memleket bizim, yobaza, NATO’ya bırakmayız. Yürüyüş sırasında, 'Katil İsrail, Filistin'den defol' ve "Yurtseverler NATO'ya boyun eğmiyor" sloganlarıyla inletti.

Saat 15.00’te Kızılay Nâzım Hikmet Kültür Merkezi önünde buluşan yurtseverler Tunus Caddesi üzerinden yürüyüşe başladı. Tunus Caddesi’nden Tunalı Hilmi Caddesi’ne çıkan protestocular “Katil İsrail, işbirlikçi AKP”, “Yurtseverler NATO’ya boyun eğmiyor”, “Katil NATO, ülkemizden defol”, “Boyun eğme, memlekete sahip çık” sloganlarını attı. Kavaklıdere halkı yürüyüşçüleri camlardan alkışlarla, ıslıklarla selamladı. Yürüyüş boyunca çok sayıda yurttaşın yürüyenlere dahil olmasıyla coşku arttı.

Mamak ve ABB’ye çağrı: ‘Natoyolu Caddesi’nin adı bundan böyle Bağımsızlık Yolu’dur, gereğini yapın’

Kuğulupark’ta yurttaşlara hitap eden THTM Üyesi ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Eski Başkanı Ali Balkız, sözlerine dayanışma duygularını yeniden pekiştirdiği için THTM’ye teşekkür ederek başladı. Önceki gün Mamak’ta THTM tarafından gerçekleştirilen eyleme dikkat çeken Balkız, ”Mamak halkı karar verdi, artık bu caddenin adı Natoyolu Caddesi değildir. Bu caddenin adı bundan böyle Bağımsızlık Yolu’dur, kutlu olsun! Mamak Belediyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’ni bu sesi duymaya, gereğini yerine getirmeye davet ediyorum” dedi.

‘THTM’nin yolu, Türkiye’deki bütün savaş karşıtlarının yolu olmalıdır’

NATO’nun barış için değil, savaş için kurulmuş bir birlik olduğunu vurgulayan Balkız, Menderes Hükümetinin, patronların teşvikiyle Türkiye’nin NATO’ya dahil edilmesinin ülkemize ağır bedeller ödettiğini, o günden beri başımıza gelen her türlü belanın, yoksulluğun, katliamın sebebenin NATO olduğunu belirtti. Türkiye ordusunun Libya’da, Afrika’da, Orta Doğu’da, Kafkaslar’da ne işi olduğunu soran Balkız, Mustafa Kemal Atatürk’ün “yurtta barış, dünyada barış” ilkesinin “yurtta savaş, dünyada savaş”a evrildiğini ifade etti. THTM’nin yolunun, Türkiye’deki bütün komünistlerin, sosyalistlerin, sosyal demokratların, savaşa, şeriata, yobaza karşı olanların yolu olması gerektiğini belirten Balkız, mücadeleyi büyütme çağrısıyla sözlerine son verdi.



muharrem akdağ
23.09.2024 14:54:43
çok sağolun devam

  • Cumartesi 32.7 ° / 21.8 ° Güneşli
  • Pazar 31 ° / 21.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 29.3 ° / 20.3 ° Güneşli