Tarih: 07.10.2024 19:17

BU İKİLİYE BİRİLERİ ADALETİ VE KULA KULLUĞU ANLATMALI

Facebook Twitter Linked-in

Esenler Belediyesinin Ekim Ayı 2024 ilk meclis toplantısında gündem dışı konuşmalarda AKP’li ve CHP’li avukatlar Adalet- İmamoğlu- Ahmak konusunda kıyasiye laf kalabalığı yaparak egolarını tatmin ettiler, ikisi de hukuk cahili adaletsizlik uzmanı.

CHP’li çapsız grup sözcüsü gündem dışı konuşmasında AKP’liler adaletsizlik yapıyor, İmamoğlu’na ceza veremezsiniz” dedi ve arkasından laf cambazı AKP’li Avukat Ömer Çetinkaya ve CHP’li Avukat Arzu Yazan devreye girdi ve bakın neler söylediler.

Avukat Ömer Çetinkaya: Bir siyasetçi (İmamoğlu) siyaset yapmalı kimseye ahmak dememeli. Gerçi ahmak suç mu değil mi ona mahkemeler karar verecek. Daha dava sonuçlanmadı, istinaf var, Yargıtay var. Dava YSK üyelerinin ihbarı üzerine açılmıştır. Bu davanın ihbarı HSYK üyelerinin devlet adamlığı duruşudur” diyerek meclisi kelimelere boğan konuşmasına devam etti.

CHP’li Avukat Arzu Yazan: Ömer Çetinkaya’ya hukuk dersi verirken kula kulluk yaptığını CHP’li Avukat Arzu Yazan’a keşke birileri hatırlatsaydı, keşke birileri kendilerine siz adaleti kendinize mi yoksa herkese mi istiyorsunuz diyebilseydi.

Yazan: Sayın Ömer Başkanın dediği gibi YSK üyeleri bizzat bu davayı ihbar etmemişlerdir, bizzat YSK seçim işleri genel müdürlüğü ahmak sözünü ihbar etmiştir. Onlar içişleri bakanlığına bağlıdır, içişleri bakanı o dönem Süleyman Soylu olduğunu bilmenizi isterim. Ahmak sözü suç değildir dedi. 

Sayın CHP’li Avukat Arzu Yazan’a bizde soruyoruz…

  1. Sizin ekip arkadaşınız ve partinizin üyesi Bülent Ütebay’a biz gazeteciler olarak “Hanzo” dedik. Suç mu işledik.
  2. Sizin Ütebay'a kulluk yaptığınız iddia ediliyor. Bülen Ütebay’a Roman Vatandaşlara “çingene” dediği ve aşağıladığı için yazı yazmak suç mu? veya siz neden bu aşağılık ırkçı sözü dava etmediniz, siz hukukçu değil misiniz? Kulluk sizin hukukçuluğunuza engel mi oldu? 
  3. “Dalavereci, Taklacı, Kolpacı, yalancı, kıvırcık Kemal Şahin” diye yazmak suç mu?

Bak Arzu Hanım; Gazetecilik mesleği etik kuralları içinde, kimselerden maddi veya manevi bir beklendi içinde olmadan bu onurlu mesleği yapmaya gayret ediyorum.  "gerçek dişi haber yapmadığım gibi kişilere hakarette yapmadığım, yaptığım haberlerin tamamı toplumun ve kamunun yararınadır.  Haberlerimizde eleştiri ve yorumların kişilere saldırı değil, eleştirel düşüncenin, gazetecilik faaliyetlerinin ve fikir özgürlüğünün bir parçasıdır” bize gelince dava size sıra gelince adalet öyle mi Arzu hanım. Başlarım diyeceğim ama mahkemeye verirsin diyerek batsın senin adaletin ve savunduğun adalet be… ARZU…Siz birgün olsun basın özgürlüğü diyebilecek misiniz merak ediyorum. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —