BU İKİLİ ‘HELALLİK’ İSTEDİ, NEDEN ACABA?

BU İKİLİ ‘HELALLİK’ İSTEDİ, NEDEN ACABA?

Bir helalleşme rüzgârı, defalarca o rüzgar esti ama karabulutlar dağılmadı. Önce Erdoğan Allah afetsin dedi, sonra Kılıçdaroğlu devam etti “Helalleşeceğiz” dedi. İkisine bu halktan helallik yok!

Yıl…  Kasım 16, 2021…CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'helalleşme' listesini açıklayarak, "Hangi strateji çocuklarımızın geleceğinden daha önemli? Helalleşeceğiz dostlarım. 28 Şubatçıların açtığı yaraları kapatıp helalleşeceğiz. İkna odalarına sokulan başı kapalı kızlarımızla helalleşeceğiz. Roboski ile helalleşeceğiz. Sivas, Kahramanmaraş mağdurları ile helalleşeceğiz" demişti ama dedikleri veya mesaj verdikleri “hesaplaşmadan helalleşmeyiz” demişlerdi. Kemal Beyin helalleşme martavalı tutmadı. 

Yıl… 27 Şubat 2023…Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem bölgesi Adıyaman'da yaptığı konuşmada "Sarsıntıların yıkıcı etkisi, olumsuz hava şartları, hasar gören alt yapının getirdiği zorluklar gibi sebeplerle maalesef ilk bir kaç gün arzu ettiğimiz etkinlikte çalışma yürütemedik. Bunun için sizden helallik istiyorum" dedi. Erdoğan ayrıca "Bir taraftan AFAD'a saldıran, bir taraftan Kızılay'a saldıran bu dalkavuklara asla kulak asmayın" dedi ama ağzını bozarak, insanların keyfini kaçırarak, enkazda kalan canların daha 40’ı dolmadan. Bakalım bu helalleşmek tutar mı tutmaz mı? Bekleyip göreceğiz. 

Ama, Kılıçdaroğlu’nun teklifi gibi veya Erdoğan’ın Allah affetsin dediği, arkasından helallik istemesine halk itibar etmediği görülüyor. Yanı Hakikat şahitlik ister, hesap istemez, helallik ise hiç istemez… Halk artık yapanın yanında kalmaması için önce hesaplaşalım, kim suçluysa cezasını çeksin sonra helalleşelim diyor…

 


 



  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli