“BİZE KİMSE BOYUN EĞDİREMEZ- İRADEMİZE İPOTEK KOYAMAZSINIZ”

“BİZE KİMSE BOYUN EĞDİREMEZ- İRADEMİZE İPOTEK KOYAMAZSINIZ”

Esenler’de DEM Parti İlçe eşbaşkanı Mehmet Önal, Hakkari belediye Eş Başkanın göz altına alınmasını ve yerine hukuksuz bir şekilde Kayyum atanmasını protestoya kararlılıkla devam ediyor…

Esenler’de DEM Parti İlçe eşbaşkanı Mehmet Önal,” Dün Esenler ilçemizin değişik noktalarında basın açıklamasıyla halkımızı bilgilendirme toplantıları düzenleme eylemimiz maalesef polis barikatlarına takıldı. Bakınız Birkaç gün önce Hakkari ilimizin Belediye Eş başkanı haksız ve hukuksuz bir şekilde gözaltına alındı ve tutuklandı. 

“KÜRTLER SÜT DÖKMÜŞ KEDİ DEĞİLDİR”

Biz kayyumlara ve kayyum siyasetine toptan karşıyız. Seçilmiş Belediye Başkanımızın; on yıldan beri bir davası olduğu iddiasıyla yapılan kayyum ataması Kürt halkının, Kürt seçmeninin iradesine ipotek konulmasıdır. Seçim kuruluna müracaatını yapan, seçilen, mazbatasını alan ve adaylaşmasında hiçbir engelle karşılaşmayan bir insana yapılacak en büyük haksızlığı yapanlar bunun elbette yargı önünde hesabını vermelerini çok istiyoruz. Ama biz bu yargıya, siyasallaşan ve tek adamın tekelinde olan ucube sisteme, bu sistemin yargısına asla inanmıyoruz ve güvenmiyoruz. Bu yargılamadan ise adalet beklemiyoruz. Kürtler süt dökmüş kedi değildir, susmayacağız, korkmuyoruz ve kimseye boyun eğmeyeceğiz.     

“DÜŞMAN HUKUKUNU UYGULUYORLAR”

AKP ve MHP faşizmi kirli emellerine ulaşmak için Kürt halkı üzerinde oynadıkları oyunları biliyoruz ve bu oyunları yine iradesine ipotek konulan halkımız bozacağına inanarak kararlı duruşumuza devam ediyoruz. Her konuşmalarında irade diyenler Kürt halkının iradesine sıra geldiğinde düşman hukukunu uyguluyorlar. Yıllarca birarada yaşamış, kardeşlik bağı ile birbirine sarılan halkları birbirine düşmanlaştıran bu zihniyete karşı artık ayağa kalkarak yeter artık demenin zamanı geldi geçti bile. Bu cumhuriyetin değerlerini yaratan Kürt ve Türk halkını birbirine düşmanlaştıran, asimile yapmaya kalkanlar bunu başaramayacaklar.  

Barış Demokrasi güçleri olarak %49 oy ile seçilen belediye Eş Başkanın göz altına alınması ve yerine hukuksuz bir şekilde Kayyum atanmasını protesto etmek ve Hakkari halkının iradesine uygun olarak Eş başkanın görevine iadesi için kitlesel basın açıklamalarımıza bıkmadan alanlarda olacağız. Kürt halkının haklı davası ve haklılığımız ispatlanıncaya kadar bizler susmayacağız, eylem kararlılığımıza devam edeceğiz” dedi.

  



  • Cuma 37.3 ° / 22.9 ° Güneşli
  • Cumartesi 37.3 ° / 23.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 37.3 ° / 23.6 ° Güneşli