BİRİLERİ HALK VE ESNAF İÇİN BU KARIŞIKLIĞA SON VERSİN

BİRİLERİ HALK VE ESNAF İÇİN BU KARIŞIKLIĞA SON VERSİN

Esenler Dörtyol Meydanında siyasi partilerin seçim çalışması esnasında aynı anda müzik çalması nedeniyle yaratılan gürültü kirliliği Dörtyol esnafını ve halkı isyan ettirdi. Suçlu ise emniyet ilan edildi.

DÖRTYOL MEYDANINDA KİM KİME DUM DUMA

Esenler cumhuriyet meydanı Esenler halkının ve esnafların huzurunu kaçıran meydan oldu. Siyasi partilerin aynı anda ses cihazlarını açarak yaptıkları propaganda halkı canından bezdirdi. Birde üstüne üstlük değişik frekanslarla çalınan müzik sesleri birbirine karışınca, olan meydanda kim kime dum duma… Böyle düzensiz siyasi çalışmaların hiçbir anlamı olmadığı gibi hiçbir siyasi partiye de getirisi olmuyor.

Meydan Esnafı isyan ediyor, meydanın çevresinde ikamet yapan vatandaşlar evimizde hastamız var, yaşlımız var. Gürültüden ne istirahat yapabiliyoruz nede uyuyabiliyoruz. Lütfen yetkililer bu çevre  ve ses kirliliğine bir çözüm bulsunlar.” Diyerek isyan ettiler.

  • Emniyet mensupları meydanın düzene girmesi için ve herhangi bir olayın yaşanmaması için canhıraş çalışmalarına rağmen suçlanıyorlar. Bilmeyende zanneder Esenler emniyeti siyasi stant açmış ve yapılan bu gürültüyü onlar yapıyormuş. 

Bayramın 2. Günü Esenler Cumhuriyet Meydanında Cumhur ittifakı ile Millet ittifakı bilinmeyen nedenle birbirlerine girdiler. Esenler emniyeti olayların başlamasıyla müdahalesini zamanında yaparak Olayın büyümesine fırsat vermedi. 

Bu olayların yaşanmaması için, halkın ve esnafın şikayetlerine tercüman olmanın tek yolu, Kaymakamlığın tüm siyasi partilerin ilçe başkanları ile yapacağı bir toplantıda “bu işin yanlış olduğunu, doğru olanın ise herkesin sıra ile ama ses düzenini yüksek olmamak kaydıyla açma sözünde birleşmesiyle” gerçekleşeceği kararı almalarından geçer. Yoksa meydanda bu karışıklık kimselerde huzur bırakmayacak…

 

 



Anahtar Kelimeler: BİRİLERİ ESNAF KARIŞIKLIĞA VERSİN
  • Pazartesi 35 ° / 23.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli