Bilal Erdoğan’ın vakfın'ın yöneticisi 'kaçakçı'

Bilal Erdoğan’ın  vakfın

TÜGVA Ordu il temsilcisi Ahmet Güler, evine gerçekleştirilen kaçakçılık operasyonunda gözaltına alındı. Güler'in ev ve işyerine gerçekleştirilen operasyonlarda, 178 elektronik sigara ve 50 kutu sarılmış makaron ele geçirildi.

Bilal Erdoğan’ın kurduğu Türkiye Gençlik Vakfı’nın (TÜGVA) kurucu Ordu il temsilcisi Ahmet Güler, evine gerçekleştirilen kaçakçılık operasyonunda gözaltına alındı.

Güler’in evinde kaçak 178 elektronik sigara ve 50 kutu sarılmış makaron bulunduğu öğrenilirken yapılan operasyona ilişkin açıklamada bulunan CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, “Bunlar halktan ve devletten sağladıkları ekonomik kaynaklarla devasa kuruluşlar haline geliyorlar ve maalesef bu şekilde toplum zararına suç unsuru operasyonların içine de giriyorlar.” ifadelerini kullandı. Çocukları bu yapılardan korumak gerektiğine işaret eden Adıgüzel, “TÜRGEV, İlim Yayma Cemiyeti dahil, bu yapıların organize suç örgütü ve devlete karşı yapılanma kapsamında kapatılıp adli kovuşturma başlatılması çağrısı yapıyorum” açıklamasında bulundu.

Ordu İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü, geçtiğimiz gün Ordu’nun Altınordu, Perşembe ve Ünye ilçelerinde 12 şüpheliye yönelik 20 adreste arama ve yakalama amacıyla operasyon gerçekleştirdi.

Gerçekleştirilen operasyon kapsamında, piyasa değeri 15 milyon TL olan; 5 milyon 949 bin 960 adet boş makaron, 103 bin 930 adet içi dolu makaron, 2 bin 640 kilogram kıyılmış tütün, 5 bin 286 adet kesilmiş bandrol, 227 adet elektronik sigara, 128 adet puro, 109 adet nargile kömürü ile 1 adet sigara sarma makinesi ele geçirildi. Emniyet 12 şüpheli hakkında adli tahkikat başlatıldığını da bildirdi.

tugva-001.webp

KAÇAK ELEKTRONİK VE SARMA SİGARA ELE GEÇİRİLDİ

Söz konusu 12 şüphelinin arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Necmettin Bilal Erdoğan’ın kurduğu Türkiye Gençlik Vakfı’nın (TÜGVA) Ordu kurucu il temsilcisi Ahmet Güler’in de olduğu belirtildi. Edinilen bilgiye göre, Güler’in hem ev hem işyerine operasyon gerçekleştirilirken operasyon sonucunda 178 elektronik sigara ve 50 kutu sarılmış makaron ele geçirildi.

Mevcut Ordu İl Temsilcisi Av. Ömer Faruk Yücedağ’ın da Güler’in evine gerçekleştirilen operasyonda avukatı olarak bulunduğu öne sürüldü.

Mahalle sakinlerinin aktardıklarına göre; operasyondan sorumlu polis memuru Av. Yücedağ’a “Bize burada sorun çıkardın. Burada 50 kutu kaçak sarılmış makron ele geçirildi. Şahsın dükkanında da bunun katbekat fazlası çıktı” ifadelerini kullandı.

Hakkında kaçakçılıktan adli tahkikat başlatılan Ahmet Güler’in 2023 yılında gerçekleştirilen genel seçiminde AKP’den Adıyaman Milletvekili Aday Adayı olduğu fakat aday gösterilmediği açığa çıktı.

bina.jpg

YAZ KURSLARIYLA DA GÜNDEME GELMİŞTİ

TÜGVA, genç ve çocuklara yönelik verdiği gerici eğitim faaliyetleriyle biliniyor. TÜGVA’nın kaymakamlık onayıyla Ordu’nun Altınordu ilçesinde bulunan Altınordu İlkokulu’nda “yaz kursları” açmasına dair 25 Haziran’da açıklamada bulunan CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, TÜGVA’nın yaz okulu kapsamında Kuran, canım peygamberim, futbol, basketbol, voleybol, akıl-zeka oyunları, ödüllü yarışmalar ve geziler gerçekleştirdiğini ifade etmişti.



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli