BAYRAMPAŞA’NIN BORCU ARŞI AŞMIŞ

BAYRAMPAŞA’NIN BORCU ARŞI AŞMIŞ

Bayrampaşa Belediye Başkanı Hasan Mutlu, Basın mensuplarına belediyenin borcunu açıkladı, borçlananları suçladı ama hesap soracağım diyemedi. Mutlu, işten çıkarmalar konusuna değinerek dev meydan müjdesi verdi.

Bayrampaşa Belediye Başkanı Hasan Mutlu,  basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Şeffaf, adil ve vizyoner belediyecilik anlayışı ile Bayrampaşa'da hizmetler yapacaklarını ve projelerini anlattı.

Mutlu’nun konuşmasında öne çıkanlar…

BAYRAMPAŞA 1 MİLYAR 608 MİLYON BORÇLU! 

 “Belediyeyi teslim aldığımız gün itibari ile borcumuz 539 milyon 788 bin TL. Baybaş ve Bayrampaşa Belediyesi olarak baktığımızda toplam borç miktarımız 5 Nisan itibari ile 849 milyon 523 bin lira borç bulunmaktadır. Belediyeyi teslim aldığımızda işçilerimizin maaşlarını ödedik, bize yani kasamızda olan para 143 milyon liraydı. Bu parayı borç hanemizden düştüğümüzde 706 milyon lira borcumuz bulunmaktadır

Belediyemizin 38 adet davası var, “kamulaştırmasız el atma davaları ”bu davalar sırtımıza yük olarak bırakıldı. Toplamda bu davalarda 175 milyon borç hanemize yazılmış. İhalesi yapılmış, teslim edilmiş hak edişlere 369 milyon ödenecek borç bulunuyor. Bunların hepsini hesap ettiğimizde 1 milyar 608 milyon lira borcumuz mevcut. 

“23 PERSONELE YOLLARIMIZI AYIRDIK”

Toplam bin 526 personel arasından asli görevlerinden uzak, kendi mesailerini kendileri belirleyen 23 personele yollarımızı ayırdık. Konuyla ilgili yeniden inceleme yapılacağım ve hiçbir emekçinin de hakkının yenmeyeceğiz. Belediye meclis toplantılarımızı canlı yayınlanacağız, İsrafın önüne geçerek araç tasarrufu başlattık, yapılan tasarrufla birlikte sokak süpürme aracı alacağız.

550 yataklı eğitim ve araştırma hastanesi yapacağız. 550 yataklı yeni devlet hastanesiyle birlikte ilçemize yaklaşık 30 bin metrekarelik güzel bir meydan kazandıracağız. İstanbul’un 39 ilçesi arasında meydanı olmayan Bayrampaşa’mıza meydan kazandıracağız. 

 

HASAN MUTLU’NUN PROJELERİNDEN BAZILARI ŞÖYLE 

Belediyenin sosyal tesislerini yenileyerek 13 Mayıs’ta hizmete açacaklarını ifade eden Başkan Mutlu, “Sosyal tesislerimizin vatandaşlarımız için daha erişilebilir olması yolunda önemli bir adım attık. Çayın fiyatını 10 TL’den 3 TL’ye düşürdük. Diğer ürün gruplarında da gazilerimiz, şehit ve gazi yakınlarımız için yüzde 50, emeklilerimiz için de yüzde 20 indirim yaptık. Yuvam Bayrampaşa ismiyle 11 mahallemize 11 kreş kazandıracağız. Bunun ilkini 3-5 yaş aralığında, 100 çocuk kapasiteli olarak Altıntepsi Mahallemizden başlatıyoruz. Bayrampaşa-Eyüpsultan tramvay hattı projemizi çok yakında hayata geçireceğiz. İlçemizde ulaşımı kolaylaştıracak adımlar atarak hayatı kolaylaştıracağız” dedi. 

BİZİM YORUMUMUZ İSE…

Mutlu kendisinden öncekilerin ilçenin anasını ağlattığını, bu kadar kötü işiler yapıldığını, kamu mallarının har vurup savrulduğunu, belediyeyi borç batağına sokulduklarını iddia etmesine rağmen her nedense bu kişilerden hesap soracağım diyememesine bir anlam veremedik…  



Anahtar Kelimeler: BAYRAMPAŞA’ BORCU AŞMIŞ
  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli