Baş'tan, 'kader' diyen Erdoğan'a SERT yanıt

Baş

Erkan Baş, parti hesaplarından yayınlanan bir video ile Erdoğan’a yanıt verdi.

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Bartın Amasra’daki maden patlamasına “kader” diyen Erdoğan’a sert yanıt verdi. Baş, “Ey Erdoğan, senin kaderin çocuklarına yatlar, katlar almak da madencinin kaderi ölmek mi!” dedi.

Bartın’ın Amasra ilçesinde Türkiye Taşkömürü Kurumuna (TTK) bağlı madende dün (14 Ekim) akşam saatlerinde yaşanan patlama sonucu çok sayıda işçi hayatını kaybetti.

Bugün bölgeye gelen AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan burada açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, açıklamasında “Birileri bununla tabii dalgasını geçebilir ama biz kader planına inanmış insanlarız. Kader planına inandığımız için bunun ne dünü ne bugünü ne de yarını olmayacaktır. Bunlar her zaman olacaktır, bunları da bilmemiz lazım” ifadelerini kullandı.

BAŞ’TAN, ERDOĞAN’A YANIT

Patlama bölgesinde bulunan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş da parti hesaplarından yayınlanan bir video ile Erdoğan’a yanıt verdi.

‘HER KATİL GİBİ…’

Her katilin cinayet mahaline döndüğü gibi Erdoğan’ın da patlama bölgesine geldiğini dile getiren Baş, “Para hırsıyla işlediğiniz cinayetleri, şehitlikle örtmenize asla izin vermeyeceğiz” dedi.

‘MADENCİNİN KADERİ ÖLMEK Mİ?’

Baş ayrıca, “Ey Erdoğan, senin kaderin çocuklarına yatlar, katlar almak da madencinin kaderi ölmek mi!” şeklinde konuştu.

VİDEO İZLE

 

 



Anahtar Kelimeler: ' 'kader' diyen Erdoğan' yanıt
  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli