İki kez kanser atlatan ve cezaevindeyken 21 kilo veren tutuklu Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık bir açıklama yaptı. Tutuklu bulunduğu süreçte hakkında yürütülen tüm iç hukuk yollarının tüketildiğini söyleyen Çalık, avukatlarının bugün AYM’ye bireysel başvuru yapacaklarını belirtti.
Çalık, sağlık sorunlarına rağmen cezaevinde tutulmasının, sadece kendisinin değil, aynı zamanda toplum vicdanının da yaralanması olduğunu söyledi.
Çalık’ın açıklaması ise şu şekilde:
Bugün hayatımda yeni bir aşamaya gelmiş bulunuyorum. Hakkımda yürütülen süreçte tüm iç hukuk yolları tüketildi ve avukatlarım bugün Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvurumuzu yapacaklar. Bu başvuru yalnızca benim için değil; adalet arayan herkes için, yaşam hakkı ve adil yargılanma hakkı için önemlidir. Sağlık sorunlarıma rağmen cezaevinde tutulmam, sadece benim değil, aynı zamanda toplum vicdanının da yaralanmasıdır.
Sendika.Org