BAKANLIĞIN KUMAR PARASIYLA ESENLER’DE YAPTIRDIĞI TESİSLER

BAKANLIĞIN KUMAR PARASIYLA ESENLER’DE YAPTIRDIĞI TESİSLER

Göksu’nun, Esenler Belediyesinde devam eden ve açılması beklenen spor komplekslerinin ve birçok açılan belediye tesisinin sponsoru 'Spor Toto' olması, vatandaşların alay konusu oldu. Bazı vatandaşlar “para imandan önce gelir"dedi

Esenlerin AKP’li Belediye Başkanı Göksu’nun, ballandıra ballandıra anlattığı ve  Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Muharrem Kasapoğlu’nun davet edilerek açılışı yapılan Mehmet Öcalan Spor Kompleksinin sponsoru' Spor Toto'. Ninehatun mahallesinde bitim aşamasında olan spor tesisinin de sponsoru yine “Spor Toto'. Diyeceksiniz ne güzel gençlere güzel bir salon yapıldı, Esenler kazandı.  

Buraya kadar bir sıkındı yok, esas vatandaşların sıkındı ve rahatsızlıkları şöyle…

“Bizlerin hoşuna gitmeyen şey, tüm geliri kumardan biriktirilen “Spor Toto'nun “ geleceğimiz olan gençlere stadyumlar ve gençlere yönelik spor tesislerine sponsor olmasıdır, böyle bir para ile bizlere hizmet sunulmasıdır. Haram para ile tesis yapanlar hani faiz haramdır diyorlardı. 

Erdoğan, “Bir Müslüman olarak ‘nas’lar neyi gerektiriyorsa onu yapmaya devam edeceğim” diyerek gündem oluşturmuştu. Faize ve bu yolla kazanılan kazanımlara karşı gelmişti. Bu sözleri söyleyen Cumhurbaşkanı bizi mi kandırdı. Yoksa şimdi roller mi değişti, tüm geliri kumar parası olan spor totonun paraları aklanarak torba yasa ile helal para statüsüne mi alındı.  Bunlar bilinmeyenler gibi bilinmeyenler.

İşin en dramatik yönü ise, her cümlesinde din- iman diyenler geleceğimiz olan nesillerin ruhunu kumar parasıyla yaptıkları işlerle okşamalarıdır. Kumar parasıyla hayır işleyen Belediye Başkanı herkesten iyi biliyor, faiz parası, kumar parası  Kur’an ve hadislerde açıkça yasaklanmıştır. Ama siyasi ikbal insanı bazen dinden ve imandan eder.

İşin özü yapılan işler yanı inşaatlar, tesisler yapılması gerekenlerdi, sözün özü böyle işler böyle bir sermaye ile keşke yapılmasaydı, keşke bu işlerin reklamını yapmasaydınız. 

İşin ve sözün özü…Spor Totonun Esenlere ne kadar para aktardığını kimse bilmemesi, aslan payının başka yerlere aktarılıp aktarılmadığını kimse bilmiyor olması. Son söz ise böyle gelmiş böyle gider…” dediler. 



  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli