BAĞCILAR’DA SİLAHLI ÇATIŞMALAR/ UYUŞTURUCU CANIMIZI SIKIYOR

BAĞCILAR’DA SİLAHLI ÇATIŞMALAR/ UYUŞTURUCU CANIMIZI SIKIYOR

Bağcılar Çınar Mahallesi'nde herkesin bildiği Bilge Kral Aliye Izzetbegoviç’in anısına adını verdiğimiz Kültür Evinin ve o evin etrafında kümeleşen çeteleri anlatacağım. Beyler…çetelerle daha fazla mücadele yapılması gerekiyor .

2019 yılında yapılan Aliye Izzetbegoviç’in olduğu bu alanın, vatandaşlar;  tarla olduğu dönemlerde ki huzurlu günlerini arar oldu. Her ailenin akşamları oturup çocuklarını güvenle oyun alanına bırakacağı planlamasıyla yapılan bu park ne yazık ki bugünlerde korku parkı olmuş, Belediyenin ilgisizliği yüzünden bakımsızlıktan çürümeye yüz tutmuş, kafeterya ahşapları boyasız, bahçe duvarları iğrenç durumda.

Bu yerde süs havuzu var ama bu havuz şimdilerde eli silahlı, bıçaklı, uyuşturucu bataklığına düşmüş gençlerin silahlı çatışmalarının ve hesaplaşmaların yapıldığı yere dönüşmüş.  Bağcılar ilçe emniyetin hemen arkası, bu işler bu kadar rahat nasıl yapılıyor diye düşünenlere söyleyeceğim “Burası Türkiye, yönetenler ipin uçunu kaçırmış. Sokaklar çetelerin cirit attığı, ne “idüğü” belli olmayan serserilerin sahiplendiği yer olmuş ve bu güzelim parkımız maalesef halkın değil birkaç soytarının hava attığı yerlere dönüşmüş”  

Bakın bu yerin adını verenlere elbette teşekkür az olur, anısına saygı duyularak ismini verdiğiniz ALİYA İZZETBEGOVİÇ KÜLTÜR EVİ VE ÇINARLI PARKINA gerekli hassasiyeti göstererek gerekli güveni sağlamak yönetenlerin görevidir.  “Nereden Nereye” evet nereden nereye diyerek huzuru, sakinliği,  can güvenliğini her bireye arattınız. Bağcılar belediyesinin, Bağcılar ilçe emniyetinin önlemleri sıklaştırarak, kontrolleri yaparak bu güzel mekanı sokak serserilerinden temizlemek görevleri olduğunu bir kere daha hatırlatmak isterim. 

Bakınız bu park ve çevresinde huzur yok! Aileler nefes almak için, çocuklarımız ayaklarını toprakla buluşturmak ve en önemlisi sosyalleşmek için bu alana geldiklerinde can güvenliğinin olmadığını üzülerek belirtmek isterim. Sokak çetelerinin tuzağına düşmüş bu memleketin gariban çocukları, ellerinde silahla oyun oynar gibi rasgele sağa sola ateş ettiğini bizler görüyoruz, mahalleliler görüyor ama bunları görmeyen gözler maalesef görmesi gereken gözleri de biz görüyoruz. 

Görmüyorlar, duymuyorlar havanın kararmasıyla parka gelen motorlu gençleri, birbirine ateş eden tuzağa düşmüş bizim olan o gençleri, kimse bu gençleri düştükleri bu bataklıktan kurtarmaya çalışmadığı gibi masum, temiz insanlarımızın canları yok sayılıyor.  Bir başka mesele ise emniyettin burnunun uçunda silahlar ateşleniyor, ahali sağa sola kaçışıyor olay 15 dakika boyunca devam ediyor. 112’yi arayan park görevlileri aramalarına rağmen olay yerine gelen memurların olaydan 20 dakika sonra gelmesi de kafalarda soru işareti bırakıyor. Özellikle karakolun hemen bitişiğinde bulunan aile hekimliğinin olduğu yerde bulunan parkın ve bu parkı ayıran sokakta gruplar halinde gençlerin toplandığını ve park sakinlerinin her akşam bu gençlerle münakaşaya girdiğine hepimiz şahit oluyoruz. Şahit oluyoruz park çevresindeki küfürlü konuşmalara, el altından uyuşturucu satışı yapıldığına,  silahların patladığına, fuhuş ise bu ülkenin en iğrenç olayı. 

Bizim isteğimiz huzurlu ve güvenli Bağcılar, biz kimseyi karalamak gibi bir düşüncede değiliz. Beklentimiz ise bu olaylara emniyetin anında müdahale yapması, suç işleyenlerin cezalandırılması, suç işlemek isteyenlere göz açtırılması. Halkın can ve mal güvenliği elbette devletin garantisinde yönetenlerin başarılı önlemler almasında yatıyor. Umarız bu uyarılarımız dikkate alınır ve yetkililer gerekli hassasiyeti gösterirler.

CELAL ALKAN



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli