ATIŞALANI ANADOLU LİSESİ “EN BAŞARILI LİSE”

ATIŞALANI ANADOLU LİSESİ “EN BAŞARILI LİSE”

Aydınlık gazetesinde, “Esenler'in En İyi Liseleri Belirlendi! İlçenin Birincisi İbrahim Turhan Anadolu Lisesi Oldu” haberinin üzerine yaptığımız araştırmada haberin doğru olmadığı bilgisine ulaştık.

Esenler’de eğitim önceki yıllara göre kaliteli, daha kaliteli eğitim olmasını tüm veliler ve öğrenciler elbette istiyor. Veliler eğitimin parasız olmasını, bilimsel, laik ve çağdaş olmasını istiyor. 

AYDINLIK SALLADI, ÖĞRETMENLERİN MORALI BOZULDU!

Araştırmamızda; Esenler’de diploma puanına göre Atışalanı Anadolu Lisesi, Menderes Anadolu Lisesi, Amiral Vehbi Tümer Anadolu Lisesi ve Atatürk Anadolu Lisesi alınan puanlara göre öğrenci kaydı yapıyor. Diğer liseler yanı İmam hatip liseleri ise ikamet adresine göre öğrenci kaydı yapıyor. Örnek; Atışalanı Anadolu Lisesi şu ana kadar 600 öğrenci kaydı almış, puan 98’den başlıyor en düşük puan ise 84. Esenler’de en çok tercih yapılan okul bu okul. 

Esenler’de eğitim öğretim veren tüm okullar bizlerin okulları, kim istemez tüm okullarımızın derecelendirmede başarılı olmasını? Ama Aydınlık gazetesinin haberi gerçek değil. Gecen dönem 430 puanla öğrenci alan İbrahim Turhan Anadolu Lisesi bu sene puanını düşürerek 405 puanla öğrenci kaydı yapıyor.

Araştırmamızda Esenler’den ilk binin ve 5 binin içerisine giren öğrenci Atışalanı Anadolu Lisesinden ama Aydınlığın haberine göre bu okulumuz sıralamada yok. Esenler’de eğitim konusunda araştırma yapmadan yapılan bu haber tamamen sallamasyon. Haber Esenler eğitim camiasında moralleri bozdu, Esenlerin en iyi lisesi olarak öne çıkarılan İbrahim Turhan Anadolu Lisesinin yanında 4 tane daha Anadolu lisesi var ama bunların hiç birinin haberde yer almaması haberin belgeye dayanmadığını gösteriyor. Haberde düz liselerin İmam hatip liselerinden daha başarılı olduğu belirtilmiş olsaydı daha doğru olurdu.  

Aydınlık böyle yazmıştı ama doğrusunu yazmamıştı…” İstanbul’un Esenler ilçesinde yaşayan ve lise tercihinde bulunacak öğrenciler ile velilerini yakından ilgilendiren haber geldi. Taban puanlarına göre ilçenin en iyi liseleri açıklandı. İbrahim Turhan Anadolu Lisesi, 412.163 taban puanı ile ilçenin birincisi olarak öne çıktı” Bu tamamen gerçek dışı olduğunu araştırarak ortaya çıkarttık. 

ESENLER’DE EN KALİTELİ VE ÇAĞDAŞ EĞİTİMİ VEREN ATIŞALANI ANADOLU LİSESİ

LGS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte velileri ve öğrencileri kayıt telaşı almışken böyle bir haberle kafalarda karmakarışık oldu. Atışalanı Anadolu Lisesi ve Amiral Vehbi Ziya Dümer Anadolu Lisesi yerele göre adres kaydı ve diploma notuna göre öğrenci kaydı yapıyor. Bu okullarımıza giremeyen öğrencilerimiz ise ya İmam hatip ve meslek liselerine veya Esenlerin dışında ki okullara kayıt yaptırıyorlar. Esenler’de eğitimin yükünü Atışalanı ve Amiral Vehbi Dümer Anadolu Lisesi çekiyor. 

Yaptığımız araştırma bize şunu gösterdi, Güzide Özdilek, 15 Temmuz Şehitleri, İ.T.O, Akşemsettin, Oruçreis İmam hatip okullarının normal liseye dönüp bu iki okulumuzun yükünü hafifletmesi gerekiyor. Ayrıca meslek liseleri kalabalık, Atatürk ve Menderes Anadolu liselerinin hala kendi binaları yok. Sonuç olarak Esenler’de en kaliteli ve çağdaş eğitimi veren ve yıldızı parlayan Atışalanı Anadolu Lisesi olduğunu görmekteyiz. Bu lisemizin iki öğrencisi Esenlerin gururu oldu. Bir öğrencimiz sözelde 937. sırada yer alırken diğer öğrencimiz eşit ağırlık bölümünde 4511. sırada yer almıştır. 



  • Perşembe 33.5 ° / 20.4 ° Güneşli
  • Cuma 36 ° / 21.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 36.2 ° / 24.7 ° Güneşli