ATATÜRK’ÜN MİNİKLERİ CUMHURİYETE SAHP ÇIKTILAR

ATATÜRK’ÜN MİNİKLERİ CUMHURİYETE SAHP ÇIKTILAR

Esenler’de Cumhuriyetin 99. kuruluş yıldönümü protokol kutlamalarına alternatif kutlamayı bu sefer Esenlerin minikleri gerçekleştirdi. Atatürk’ün insanlığa beslediği sevgide, çocuklara olan derin şefkatinin özel bir yeri vardır.

Bugün O, sevgiye layık Esenlerin ana sınıfı, minik çocuklarımız atamızın huzuruna çıktı. Hem de hiçbir baskıya boyun eğmeden, cumhuriyet ve Atatürk karşıtlarına aldırış etmeden, kimseden korkmadan Atatürk büstünün önünde, ellerinde bayraklarla bu büyük günü kutladılar.  

Esenlerin bu yüreği cumhuriyet sevgisiyle dolu minikleri, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Ya İstiklal, Ya Ölüm' hedefiyle manda ve himayeye karşı duran Türk Ulusunun en büyük kazanımı olan Cumhuriyetimizin 99. yılını kutlamanın onuru, gururu ve heyecanını gönüllerince yaşadılar.

 Bizde 7-24 Esenler haber ailesi olarak; bu miniklerimizin cumhuriyet ve Atatürk sevgisiyle dolu koca yüreklerinden öpüyoruz… Halkımızın Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun...

KİMSE BİZDEN CUMHURİYETİMİZİN VERDİKLERİNİ ALMAYA YELTENMESİN…

Çocukları hiç bir zaman gözümüzde küçük görmemeliyiz ve onları hiç bir zaman hafife almamalıyız. Çünkü çocuklar millet hayatı için en mühim unsurdurlar. Çocuk olabilmek, çocuk kalabilmek: Yeni, yaratıcı, meraklı, araştırıcı olmanın eşiğinde durmaktır belki, “içimizdeki çocuk kavramı” Kitap okunarak çocuk olunmaz. Çocukluk bir karakterdir. Elbette, bir ölçüde edinilebilir, insan çocukluğu keşfedebilir, ona ulaşmaya çabalayabilir ancak çocuk, özgürlük ister, bağımsızlık. Ruh bağımsızlığına erişemeyenler çocuk olamazlar. Boynu bükük, bağımlılığı alışkanlıklarla yaşayan insanlar haline gelirler. İşte cumhuriyetimiz sayesinde biz, bağımsızlığımızı, çocuklarımız özgürlüğünü kazandı. Cumhuriyet ülkeye ve ülke yurttaşlarına barış ve demokrasiyi verdi, kimse bizden cumhuriyetimizin verdiklerini almaya yeltenmesin…

 



  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli