Tarih: 04.09.2024 20:39

ARTVİN’DEKİ KATLEDİLEN REŞİT KİBAR İÇİN İZMİR AYAKTA

Facebook Twitter Linked-in

Sık sık “Katil şirket, işbirlikçi AKP”, “Reşit Kibar ölümsüzdür” sloganlarının atıldığı eylemde Cankurtaran’daki projenin ihalesini alan Yapısoy Beton’un 2022 yılında Kocaeli’de sebebiyet verdiği iş cinayeti de hatırlatıldı. Açıklamanın devamında şunlar söylendi:

Söz konusu şirkette 2022 yılında bir iş cinayeti meydana geldiği ve bir işçinin bantların arasında kalarak yaşamını yitirdiği, aynı iş yerinin ruhsatsız çalıştığı için mühürlenmesine rağmen faaliyetlerini sürdürdüğünü biliyoruz. Dolayısıyla karşımızda hukuk, kanun, vicdan tanımayan, şimdi de ağaç kesmek, doğayı talan etmek için insan öldürmekten geri durmayan bir şirket olduğu gerçeği ile karşı karşıyayız.

Akbelen köylüleri nasıl yaşam alanları için, ormanlar için direndilerse aynı direniş yine aynı nedenlerle ve aynı meşruiyetle Hopa’da yaşanmaktadır.

Halkın yaşam alanına, doğaya, çevreye düşman bir şirketin turistik tesis yapmak için ağaçları ve insanları katledecek kadar gözünün dönmüş olması karşısında tüm kesimlerin tepki göstermesi ve dayanışması çok önemlidir.

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri olarak hiçbir canlının rant için katledilmesine izin vermeyecek, tetiği çeken ve çektirenler ile saldırıya sebep olan herkesin cezalandırılması için sürecin takipçisi olacağız.

Sermayeden değil doğadan, terörden değil yaşamdan yana mücadelemizi sürdüreceğiz.

Ne olmuştu?

Artvin Cankurtaran’da orman parkı projesi için iş makineleri ormanlık alana girince köylüler kesim ekibine müdahale etti. Köylüler iş makinelerine engel olmaya kalkınca Muhammet Ustabaş isimli, şirketle bağlantılı kişi köylülere silahla saldırdı. Yaralananlardan Reşit Kibar, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Ustabaş ve silahın sahibi olan Fikret Merttürk aynı gün gözaltına alındı. Ustabaş ertesi gün tutuklanırken Merttürk adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kibar’ın cenazesine binler katılırken Ustabaş’ın marangoz atölyesi ateşe verildi, abisinin Çavuşlu köyündeki ağaç kesim atölyesinin faaliyetleri gençler tarafından durduruldu.

Sendika.Org




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —