Ankara Katliamı’nda yaşamını yitirenler mezarları başında anıldı

Ankara Katliamı’nda yaşamını yitirenler mezarları başında anıldı

10 Ekim Ankara Katliamı’nın yedinci yıldönümünde, katliamda hayatını kaybedenler ülkenin dört bir yanında anıldı

Anmaya Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK), Türk Tabipler Birliği (TTB), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği (10 Ekim Der) Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, ve Karala’nın yanı sıra çok sayıda emek meslek örgütü, siyasi parti temsilcisi ve katliamda yaşamını yitirenlerin aileleri katıldı.

Mezarlık ziyareti öncesi yapılan basın açıklamasında konuşan TTB Genel Sekreteri Vedat Bulut, katliam davasında da ortaya çıktığı gibi saldırıya göz yumulduğunu vurguladı. Adaletin gereğini yerine getirmek için bir araya geldiklerini belirten Bulut, katliam günü polisin saldırı ve biber gazı yüzünden yaralılara gerekli müdahaleyei yapamadıklarını belirtti. İnsanlığa karşı suçlarda zaman aşımı olmadığını belirten Bulut,”Kaybettiğimiz arkadaşlarımıza karşı görevimizi yerine getireceğiz. Hep beraber mücadelemizi sürdüreceğiz ve bu dava bizim ‘bitti’ dediğimiz yerde bitecek” dedi.

Açıklamanın ardından kitle, mezar ziyaretleri gerçekleştirmek için mezarlıklara doğru yürüdü.

Katliamda, ilk olarak hayatını kaydeden İdil Güney mezarı başında anıldı. İdil’in çalışma arkadaşı Hale Engin “İdil sevgi dolu bir insandı ve sadece barış istediği için oradaydı” dedi.

Katliamda yaşamını yitiren Korkmaz Tedik’in annesi Zöhre Tedik, “Siz rahat uyuyun. Korkmaz’ın yaşattığı mücadele hepimizindir. Korkmaz, İdil ve Çoşgun bu mezarlıklarda değil. Bizim yüreğimizde kalbimizdedir. Yine 103 insan yanımızda olacak ve mücadelemizi büyüteceğiz. Sanmasınlar ki! biz bu kadarız barış ve demokrasi için herkesin yüreği bizimle” diye konuştu.

Katliamda yaşamını yitiren Ali Kitapçı’nın üyesi olduğu BTS Sendikasının yöneticileri İsmail Özdemir ve Murat Oran, “Kitapçı naif iyi niyetli çalışmalarına bağlı mücadeleci bir arkadaşımızdı. Çalışmaları aktif bir şekilde takip eder ve onları hayata geçirmek için mücadele ederdi. Hırsızların yalancı ve talancıların ülkesinde yaşıyoruz, bu katliamı da onlar gerçekleştirdi. Failler bellidir, davanın üzerine kapatılmaya çalışıyor biz buna müsaade etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Son olarak katliamda hayatını kaybeden Uygar Çoşgun mezarı başında anıldı. Burada konuşan Eski BTS Genel Başkanı İshak Kocabıyık, “Ben Uygar’ı avukat olarak tanıyordum. Esas kardeşliğimiz katliamdan sonra başladı. Ne yaparlarsa yapsınlar, bizi hangi zulümle terbiye etmeye çalışsalar da kurduğumuz dayanışma ilişkisi bitmeyecek” diye belirtti.



  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli
  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli