AMATÖR KULÜPLER OLARAK ÇOK PROBLEMİMİZ VAR

AMATÖR KULÜPLER OLARAK ÇOK PROBLEMİMİZ VAR

Esenler Kentyıldız spor kulübü hocası Refik Akbaş, “Amatör spor kulüplerinin maddi açıdan zor durumda, bizler kısıtlı imkânlarla mücadele yaparak geleceğimiz olan gençlerimizin yetişmesi için emek harcıyoruz” dedi.

Esenler Kentyıldız alt yapı hocası Refik Akbaş Yaklaşık 40 yıllık geçmişi olan Esenler Kentyıldız Spor Kulübü, futbolcu yetiştiren bir fabrikadır. Kulübümüzün bünyesinde 250’nin üzerinde sporcuya hizmet veriyoruz. Önceliğimiz toplumla barışık, eğitimli, ahlaklı iyi nesiller, geleceği aydınlık olan çocuklar yetiştirmektir. 

Esenler Kentyıldız alt yapı hocası Refik Akbaş, U11- U 12  - U13 yaş grubu çocuklarımızı çalıştırıyorum birde futbol okulumuz var ve orada yetişen çocuklarımızı alt yapımıza kazandırarak kulübüme ve mahalleme hizmet veriyorum. Bakın bu çocuklarımla zoru başarmak için, başarılmaz denilen hedefe ulaşmak için zorlukları bir bir yenerek başarılara imza atmaya devam ediyorum.

“Amatör spor kulüplerinin problemleri çok”

Yerel yönetimler Amatör spor kulüplerine destek olmaları, imkanlar sağlamaları, toplumların gelişmesi, sosyalleşmesi ve ahlaklı nesillerin kazanılmasına yapılan bir hizmettir. Bizim bir kulüp binamız var ama bizlere lazım olan bir tesisimizin olmaması en büyük eksiğimizdir. Amatör spor kulüpleri desteklenirse ayakta dururlar, az imkanlarla başarılan başarılar imkanlar oluştuğunda daha çok gelir ve spor branşları genişleyerek daha çok çocuğumuza hizmet verecek alanlar yaratılır. 

AMATÖR RUH PROFESYONEL RUHTAN DAHA ÖNEMLİDİR”

Esenler Kentyıldız spor kulübümüz gibi futbol kulüpleri profesyonel takımların membasıdır, bizler yetiştiririz onlar ise kaymağını yerler. Bizlere göre inanın “Amatör ruh profesyonel ruhtan daha önemlidir” Çünkü bizde para geçmiyor. Biz yerel yöneticilerimizden para istemiyoruz. Top versinler, malzeme versinler. Saha, spor salonu, yüzme havuzu yapsınlar. Bu çocukları oralara götürelim, sokaklardan kurtaralım. Esenler’de en büyük problem tesis ve saha.

Ama şunu söylemek isterim…

Amatör kulüpler olarak çok problemimiz var. Bu çok az biliniyor ya da bilindiği halde hiç değinilmiyor, ilgilenilmiyor. Buna bir el atılırsa inanılmaz şeyler olur. Kulüplerimize yeterli imkanlar sağlandığında her kulüp yalnız futbolla uğraşmaz, başka branşlarda bende varım derler. Mesela imkanlar oluşursa kulüplerimiz voleybol, basketbol branşları gibi birçok alanda hizmet yarışına girerler. 

“ÇOK KÜÇÜK RAKAMLARLA GERÇEKLEŞECEK OLANLAR NEDEN GERÇEKLEŞMİYOR?”

Son olarak şunu belirtmek isterim Esenler’de ki tüm amatör spor kulüplerimizde olduğu gibi bizim de ekonomik sorunlarımız var. Gönül ister ki daha hijyenik ve iyi ortamlarda antrenmanlarımız olsun. Antrenmanlarda yorulan çocuklarımız veya terleyen çocuklarımız antrenman sonrası tuş alabilsin, antrenman esnasında su molası çocuklarımıza külfet olmasın. Ailelerle toplanıp tanışacağımız ve kaynaşacağımız geniş mekanlarımız olsun. Bazen kendime soruyorum “bu düşündüklerim çok küçük rakamlarla gerçekleştiği halde neden gerçekleşmiyor” diye. Bazen başka düşüncelere dalıyorum ve bu düşüncelerim gerçek olsa bir el atılırsa inanılmaz işleri başarırız. Yine şöyle düşündüğüm oluyor “bir toplumun ahlaklı nesillerin yetişmesi ve topluma bu çocukların iyi bireyler olarak katılması için ben ve benim gibi amatör ruhla çalışanlar bu kadar mücadele verirken neden yönetenler bu düşüncelerimize hayat vermiyor” diyerek sitem dolu göndermelerde bulundu.

 



Anahtar Kelimeler: AMATÖR KULÜPLER OLARAK PROBLEMİMİZ
  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli