Ali Mahir Başarır bir sus yahu… CHP tabanı enayi mi?

Ali Mahir Başarır bir sus yahu… CHP tabanı enayi mi?

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır'ın katıldığı canlı yayında CHP seçmenini enayi yerine koyan” CHP tabanı kızsa da gider oyunu verir” cümlesi sosyal medyada gündem oldu.

Halk TV’de Buket Güler’in sunduğu ‘Gündem Özel’ programına konuk olan CHP Grup Başkanvekili, Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın CHP seçmenine ilişkin açıklamaları gündem oldu. Başarır ve etrafını sarmalayanlar alıştılar yenilmeye, belli ki doymamışlar yenilgiye. Yahu siz elbette yenilmek için yaratılmışsınız ama bilmelisiniz bu halk faşizme boyun eğmek için yaratılmamış. 

Başarır, yaptığı saçma sapan konuşmasında geçmişteki örnekleri vererek bilimsel olmayan, ideolojik olmayan zırvalamasında, üzerin, DSP dışında parti kurulmanın başarılı sonuçlar vermediğini belirterek, şöyle saçmaladı:

“DSP de de Ecevit vardı. 99’da baraj altında kaldık, büyük üzüntü yarattı, Deniz Bey istifa etti. Ama toplumda şöyle bir rahatlık vardı: Partimizin genel başkanı, bir sol partinin lideri Bülent Ecevit, birinci parti olmuştu ve başbakandı. Evet, biz kaybettik ama farklı bir sol parti… Bize oy veren seçmenin büyük çoğunluğu DSP’ye oy vermişti.

Bugün, gelecek 5 yılı da sayarsak 26 yıl AKP kazandı. Bu kadar travmatik bir üzüntü… Özür dilememizin sebebi de bu zaten. İnsanlar bunu kabullenemedi ve üzüldü.

‘TABAN KÜSSE DE GİDER OYUNU VERİR’ TIPIŞ TIPIŞ Mİ ACABA …

DSP dışında bu başarı örneği yok, YTP’de, Sarıgül’ün, İnce’nin hareketinde yok. Bu anlamda CHP güçlü bir parti. Tabanının benim ailem için de geçerli ne olursa olsun CHP’ye kızsa da tepki verse de gider oyunu verir, öyle bir tabanı var CHP’nin. Yeni bir partinin kurulması o yüzden çözüm değil, benim de kabul edebileceğim bir şey değil. Tabii ki bu konuda çalışma yapan, çalışma yapmayı düşünen arkadaşlarımız olduğun zaman zaman duyduk, daha önce de duyduk. Şu an parti içinde öyle bir çalışma yok.”

Ali Mahir Başarır’ın açıklamaları sosyal medyada “Hala tıpış tıpış gideceksiniz kibirindeler” gibi yorumlara neden oldu. Birçok sosyal medya kullanıcısı CHP’li seçmenin bu sözlerle aşağılandığı görüşünde.

Sözlerine gelen tepkiler üzerine Twitter hesabından açıklama yapan CHP’li Başarır, şu ifadeleri kullandı:

“Halk Tv’de Barış Terkoğlu ve Buket Güler’in konuğu olduğum programda, “Yeni bir parti kurulması söz konusu olur mu?” Sorusu üzerine, son derece duygusallıkla yaptığım konuşmadan bir cümlenin çekip çıkartılarak farklı bir algıya yol açmasını üzüntüyle karşıladım. Cumhuriyet Halk Partisi’nin seçmeni daima iradesini sandığa yansıtmış, kızgınlığını da, kırgınlığını da, takdirini de daima net bir şekilde ortaya koymuş, gerekli gördüğü olumlu veya olumsuz yapıcı eleştirisini kişilerden bağımsız partimizin ve ülkemizin geleceği adına etkin ve yapıcı bir şekilde vermesini bilmiştir. Dün bu partinin bir seçmeni, bugün de bu partinin seçileni olarak aksini düşünmem söz konusu bile olamaz. Verdiğim yanıtın tamamını buradan izleyebilirsiniz. Halkımızın ve seçmenimizin takdirine sunuyorum.”



Anahtar Kelimeler: Mahir Başarır tabanı enayi ?
  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli