AKP'li Cevheri,"HDP legal bir partidir. Onların desteğine ihtiyacımız var"

AKP

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, MHP ile ipleri geren HDP sözlerine bir yenisini daha ekledi. Cevheri, yeni bir çözüm sürecinin olasılık dahilinde olduğunu ifade etti.

AK Partili heyetin anayasa değişikliği teklifi için HDP’nin de kapısını çalması MHP cephesinde kızgınlıkla karşılanmıştı. AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Cevheri'nin ziyaretin ardından yaptığı  de 'HDP legal bir partidir. Onların desteğine ihtiyacımız var' açıklamasıysa tartışmaları daha alevlendirmişti.

"Yeni bir çözüm süreci mi başlıyor?" sorusuna "Şimdi tabii, neden olmasın? yanıtı

Cevheri, MHP'den gelen tepkilerin ardından yaptığı yeni açıklamada sözlerinin arkasında olduğunu söyledi. Medyacope’tan Ferit Aslan’a konuşan Cevheri, “Yeni bir çözüm süreci mi başlıyor?” sorusunu şöyle yanıtladı: 

“Şimdi tabii, neden olmasın? Uzatılan bu eli HDP değerlendirirse, bu anayasa çalışmasına müspet manada destek verirse… HDP’nin sorunu, Türkiye partisi olup olmaması. Biz arzu ediyoruz ki; HDP, Türkiye partisi olsun, terör ile arasına bir mesafe koysun. Bizim AK Parti olarak bir duruşumuz ve çizgimiz vardır. Dolayısıyla ülkenin birliği bütünlüğü noktasında, gönderde Türk bayrağının dalgalanması noktasında hassasiyetimiz var. Bu, bizim kırmızı çizgimiz ve hiçbir zaman taviz vermeyiz.'



  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli