AKP’den yine İnsanlık dışı tepki “Allah’ın gazabı böyle olur”

AKP’den yine İnsanlık dışı tepki “Allah’ın gazabı böyle olur”

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez (53), TBMM Genel Kurulu'nda kürsüde konuşma yaptığı sırada fenalaştı. İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, Hasan Bitmez’e müdahalede bulundu.

Hasan Bitmez'in yoğun bakıma alındığı, sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu aktarıldı. Hasan Bitmez’in yere düştüğü sırada AKP sıralarından, “Allah’ın gazabı böyle olur işte, Allah’ın gazabı” diye bağırıldığı TBMM tutanaklarına geçti.

TBMM Genel Kurulu’nda devam eden bütçe görüşmeleri sırasında, Saadet Partili Hasan Bitmez partisi adına söz aldı. Bitmez, kürsüde konuşmasını yaptığı sırada, Genel Kurul’da sözlü sataşmalar yaşandı. Genel Kurul’u selamlayarak konuşmasını bitiren Bitmez, kürsüden ayrılacağı sırada fenalaşarak yere yığıldı.

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, Hasan Bitmez’e ilk müdahalede bulundu. Ardından Meclis doktorları, Genel Kurul salonuna girerek, Bitmez’e müdahale etti. Bitmez’e, bir süre kalp masajı yapıldı. Bitmez, Meclis’teki ilk müdahalesinin ardından ambulans ile Bilkent Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı.

Saadet Partisi Grup Başkanvekili Bülent Kaya da Bitmez’in refakatçisi olarak hastaneye gitti. Hasan Bitmez’in şeker ve kalp rahatsızlığı olduğu belirtildi.

‘ALLAH’IN GAZABI BÖYLE OLUR İŞTE’ DİYE BAĞIRDI

T24’ten Eray Görgülü’nün haberine göre, TBMM tutanaklarına göre Bitmez, konuşmasını, “Vicdan azabından kurtulsanız, tarihin azabından kurtulamazsınız” diye bitirdikten sonra Genel Kurul’u selamladı. Bu sırada konuşma sırasında, “Yazıklar olsun sana” diye bağıran AKP’li Özlem Zengin, “Siz öyle olacaksınız” tepkisini verdi.

Bitmez, Genel Kurul’u selamladıktan hemen sonra yere düştü ve bayıldı. Tutanakta, AKP sıralarından bu sırada, “Allah’ın gazabı böyle olur işte, Allah’ın gazabı” diye bağırıldığı belirtildi



  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli