AKP VATANDAŞLARI ETE HASRET BIRAKTI…

AKP VATANDAŞLARI ETE HASRET BIRAKTI…

Et fiyatları son iki ayda yüzde 50’nin üzerinde artış kaydederken buna bağlı olarak lahmacun fiyatları da arttı. Zamlar İstanbul’da ve ülkenin dört biryanında vatandaşları canından bezdirdi.

Uzmanlar ise yetersiz beslenmenin yol açacağı anemi, obezite ve bodurluk gibi sağlık sorunlarına karşı uyardı.

Kırmızı ete yılbaşında bu yana 3. kez zam gelirken kasaplarda en ucuz etin kilosu 300 TL'nin üzerine çıktı. Et fiyatları uçtu çağ atlayan, ucan, kaçan ülkemde vatandaşlar ete yapılan zamma isyan etti. Yetersiz beslenme, milyonlarca çocuğun zihinsel ve sosyal gelişimlerini olumsuz etkiliyor. Milyonlarca insanımız AKP İktidarı döneminde yeterli beslenemedikleri için kronik hastalıkla boğuşuyor. 

İşletmeciler 40 liranın altındakilerde et olmadığını söylerken vatandaşın et diye ot yediğini ifade etti. Lahmacunu ucuza satan diğer işletmeciler ise söz konusu durumu dükkan kiralarındaki farka ve fırsatçılara yordu.

Lahmacunun fiyatı Esenler’de ve Güngören’de 30, Bağcılar’da 35, Fatih Sultanahmet’te aynı sokakta bulunan bir restoranda 50, diğerinde ise 30 lira. Esnaf değişken fiyatlarla ilgili ‘Kira ve giderlerden kaynaklanıyor’ açıklaması yaparken, uzmanlar lahmacunlarda kullanılan malzemeye işaret ediyor.

 

 

 

 

 

 

 

 



Anahtar Kelimeler: VATANDAŞLARI HASRET BIRAKTI…
  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli