AKILLANMAMIŞ MİLLİ EĞİTİM BAKANININ İSMİNİ YAZMADILAR!

AKILLANMAMIŞ MİLLİ EĞİTİM BAKANININ İSMİNİ YAZMADILAR!

Milli Eğitim Bakanlığı'nın düzenlediği uzman öğretmenlik sertifikalarına Yusuf Tekin’in ismi yerine eski bakan Mahmut Özer’in ismi yazılması eğitim camiasında şaşkınlıkla karşılandı.

Yaşanan bu durum kamuoyunda ve bazı çevrelerde AKP içinde neler oluyor, 'tarikat, cemaat' hizmetinde olan ve akıllanmayan AKP’li milli eğit bakanı Yusuf Tekin’in son yaptığı konuşmasının milli eğitim camiasında rahatsızlık yarattığını ve AKP’lilerin birbirine düştüğünü gösterdi.

Uzman öğretmen/başöğretmen unvanı için yapılan yazılı sınavda başarılı olanlar ile sınavdan muaf olanlardan başvurusu kabul edilenlerin uzman öğretmen/başöğretmen sertifikaları 19 Aralık 2023 tarihi itibarıyla düzenlenmiştir. İlgililer sertifikalarını gerek kendi kişisel MEBBİS sayfalarından gerekse e- Devlet üzerinden alabilirler. Milli Eğitim Bakanlığının yaptığı açıklaması bu şekilde idi.

Ancak; Milli Eğitim Bakanlığının açıklaması sonrası, Uzman öğretmen/başöğretmen unvanı için yapılan yazılı sınavda başarılı olan öğretmenler MEBBİS sayfalarından gerekse e- Devlet üzerinden indirdikleri belgelerde Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in ismi yerine eski milli eğitim bakanı Mahmut Özer’in ismini görünce şaşırdılar.  

Şaşkınlıkları daha geçmeden isim karışıklığı düzeltildi ama bu düzeltme bile işe yaramadı ve kafalarda bazı soru işaretleri bıraktı.  

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada tarikatlarla yapılan protokolleri şöyle savunmuşdu. "Sizin 'tarikat, cemaat' dediğiniz, bizim 'STK' dediğimiz yapılarla toplasanız 10 tane protokolümüz vardır" "Ben bu protokollerle bize destek olanlara da teşekkür ediyorum. Onlarla protokol yapmaya da devam edeceğiz" ifadelerini kullanmıştı. 

Belli ki MEB bir taraftan ÇEDES projesi ile okullarda ‘manevi danışman’ sıfatıyla imamları görevlendirirken, diğer taraftan dini dernek ve cemaatlerle art arda protokoller imzalaması eğitimcilerin tepkisine neden olmuş. Bu konuşma ve söylem yanı “Tarikat ve cemaatlerle protokol yapmaya devam edeceğiz”  diyen Yusuf tekine karşı yapılan bir protesto olup olmadığını bekleyip göreceğiz.

 



  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli