AHISKALI TÜRK "İLİM ÇİN'DE” GİTTİ ALDI

AHISKALI TÜRK

İslam Muradov, "İlim Çin'de olsa da gitti aldı" İlim, bilgi demektir “istikbal göklerdedir” dedi ve bu iki cümle onu ateşledi, bilginin her yerde aranması ve geleceğin umut dolu olduğu düşüncesi ve azmi onu göklerin efendisi yaptı

“Vatansız bir halk” olarak bilinen Ahıska Türklerinin devamı olan bir genç azmin zaferini "İlim Çin'de olsa da” gidip alarak dünyaya duyurdu. İslam Muradov  Ahıskalı, Türk kimliğini gururla taşıyan, Kırgızistan'da doğan bu genç bugünlerde Çin’de göklere çıkmanın onurunu yaşıyor yaşatıyor.

Bu genç, Kırgızistan doğumlu atalarının sürgünler yaşadığı, yok sayıldığı İslam Muradov'dur. Aslen Ahıskalı Türklerden birisidir. 2005 yılında Kırgızistan'da doğdu ve hayatının neredeyse tamamını orada geçirdi. En büyük hayali pilot olmaktı ve bu hayalini gerçekleştirmek için çok çalıştı. İslam, dedesinin geleneğine göre "İlim Çin'de olsa git" övünmesiyle Pilot olma hedefine doğru yola çıktı. 2022 yılında önce Türkiye'ye, ardından Japonya'ya gitti. Bu uzak ülkede göklerde uçmanın sırlarını öğreniyor ve JAA - Japonya Havacılık Akademisi "日本航空学校"da eğitim gördü, eğitimine devam ediyor.

Kolay değil, farklı bir kültüre sahip ve yabancısı olduğun bir ülkete yaşamak, eğitim almak ama hayatında elbette çok şey değişecek olduğunu biliyordu. Bile bile zor olan bu yolculuğu seçti. Azim ve kararlılıkla Japon dilini öğrendi hatta mükemmelleştirdi. Burada hem İslam eğitimi hem bilimsel eğitimini alarak pilot oldu. Sanat mı dersen severek yapıyor ve Wind Orkestra Band müzik kulübünün bir üyesi olarak kulübün ritim bölümünde davul çalıyor.

Japonya'da Müslüman olarak yaşamak, başka bir ülkenin, başka bir kültürün insanı olarak zor olanı başaran Ahıskalı Türk, İslam Muradov, Japonlar geleneklerini ona öğrettiğinde, kendisi de onlara gururla Ahıska geleneklerini, ulusal dini bakış açılarını, atalarının çilesini, madencilik hayatını anlatarak kaynaşmış oldu.

İslam Muradov,  pilot olmak için gittiği Japonya'da önce bir Türk olarak Türkiyeyi sevmekle, sevdirmekle birlikte ay yıldızlı bayrağımızı göklere doğru çekerek biz AHISKALI Türk halkını temsil etmenin gururunu yaşadığı gibi boş durmadan modern teknolojinin sırlarını hevesle öğreniyor. Vatan sevdalısı olarak yetişen böyle bir Türk gençliğine göklerin emaneti herkesin gururu olsa gerek.

 

 



Alina Şevket
25.04.2024 15:33:38
Gurur Duyuyoruz Seninle

Anahtar Kelimeler: AHISKALI " '” GİTTİ
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli