Ağaç A.Ş. işçileri: İBB'nin itilip kakılanı, üvey evladı, ötekisi olmak istemiyoruz

Ağaç A.Ş. işçileri: İBB

İBB iştiraki Ağaç A.Ş işçilerinin örgütlü olduğu Birleşik Tarım Orman İşçileri Sendikası, sefalet ücretine karşı Saraçhane Parkı'nda direniş başlattı.

Ağaç A.Ş işçileri İBB önünde: “Nefes alabilmek, haklarımızı kazanmak, ‘Artık yeter’ demek için Saraçhane’deyiz!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Ağaç A.Ş işçilerinin örgütlü olduğu DİSK’e bağlı Birleşik Tarım Orman İşçileri Sendikası (BTO-Sen) sefalet ücreti dayatmasına karşı örgütlü olduğu bütün şantiyelerden İBB binasının bulunduğu Saraçhane önüne eylem çağrısı yaptı.

İşçiler sabahın erken saatlerinden itibaren, Beykoz’dan Sultanbeyli’ye birçok şantiyeden yürüyüşlerle Saraçhane Parkı’na geldi.

“Tek talebimiz var”

Sosyal medya hesabından yapılan basın açıklamasında tek talepleri olduğunu söyleyen BTO-Sen, ” DİSK üyesi Genel-İş sendikasının, İstanbul Büyükşehir Belediyesi temizlik şirketlerinden Boğaziçi A.Ş. ile imzalamış olduğu Toplu İş Sözleşmesi Hükümlerinin, Sayın Başkanımız Ekrem İMAMOĞLU’nun da ifade ettiği gibi, tüm belediye işçileri için asgari standart olmasını ve bu Toplu İş Sözleşmesinde yer alan hükümlerin biz Ağaç A.Ş. işçileri için de geçerli kılınmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

İşçiler basın açıklaması yaptı

Birçok şantiyeden gelerek Saraçhane Parkı’nda basın açıklaması yapan Ağaç A.Ş işçileri taleplerini bir kez daha yineledi. Buna göre, Ağaç A.Ş. işçileri zam için ekime kadar beklemek istemiyor, DİSK Genel-İş ile Boğaziçi A.Ş. arasında imzalanan sözleşmede yer alan hakları talep ediyor. Ayrıca işçiler, 45 saat çalışma sürelerinin 40 saate düşürülmesini ve çalışma koşullarının düzeltilmesini istiyorlar.

Basın açıklaması, BTO-Sen Örgütlenme Uzmanı Erkan Urel tarafından okundu.

İBB çalışanlarının ötekileştirildiğini vurgulayan Urel, “Biz, Ağaç A.Ş işçilerinin haklı talepleri karşılanmadığı gibi ne Ağaç A.Ş. ne de İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetimince, hak kayıplarımız görüşülmek bile istenmemektedir. Ağaç A.Ş. işçileri olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının itilip kakılanı, üvey evladı, ötekisi olmak istemiyoruz.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışanı diğer işçi kardeşlerimizle eşit haklara sahip olmak istiyoruz. Çünkü aynı ülkede, aynı ekonomik koşullar altında yaşıyoruz. Ağaç A.Ş. işçilerine karşı ayrımcılığa artık YETER, diyoruz” ifadelerini kullandı.

Sendika.Org



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı