ADIYAMANLILARIN SIRA GECESİNDE HERKES TEK YÜREK OLDU

ADIYAMANLILARIN SIRA GECESİNDE HERKES TEK YÜREK OLDU

Esenler Adıyamanlılar Derneği tarafından her yıl düzenlediği ve gelenekleşen sıra gecesi Gerçekleşti. Adıyamanlıların her düşünce ve inançtan birçok insanın tarih boyunca barış ve huzur içinde yaşadığı geleneği geceye yansıdı.

Esenler Adıyamanlar Derneği başkanı Yusuf Çiçek’in, ESDEF Başkanı Üzeyir Oruç’un ve dernek yönetimin düzenlediği gelenekselleşen sıra gecesinde türküler söylendi, çiğköfteler yoğruldu, davetliler Adıyamanlı sanatçıların seslendirdiği türkülerle gönüllerince eğlendi..   

Düzenlenen geceye Davet etilen Esenler’deki siyasi parti ilçe başkanları ve yöneticilerinin bir kısmı katılırken davet almayan siyasilerin gecede olmaması sıra gecesinin tek eksikliği oldu.  Halbuki Adıyaman denince her dil ve dinden, her düşünce ve inançtan birçok insanın tarih boyunca barış ve huzur içinde yaşadığı yer gelir herkesin aklına. Böyle bir tarihi kültürü olan bölgenin temsilcileri bu eksikliği yapmamalıydı.

Adıyamanlıların gerçekleşen sıra gecesinin önemli isimlerinden ESDEF Başkanı Uzeyir Oruç’a  bu eksikliği sorduk. Oruç, Esenler’de yaşayan hemşehrilerimizle birlikte sık sık bir araya gelmeye gayret ediyoruz. Zaman zaman kendi aramızda etkinler yapıyoruz. Esenler Adıyaman Derneğinin yönetiminin almış olduğu kararla her yıl gelenekselleşen sıra gecesini her ay düzenlemeye karar verdik. Önümüzde ki sıra gecemize tüm siyasileri davet ederek bu eksikliğimizi gidermiş olacağiz.

 

Esenler Adıyamanlar Derneği başkanı Yusuf Çiçek: düzenlenen etkinlikte kendilerini yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederim her katılımcıya şükranlarımı sunarım. Esenler’e daha iyi hizmet etmek için birlikte, bir arada kardeşçe barış içinde yaşamak bizim için çok büyük önem arz etmektedir.  Hiç kuşkunuz olmasın; bugün burada yaşadığımız ve yaşattığımız birlikteliğimizi yarınlara taşımak tüm STK’ların ve siyasilerin en önemli görev ve sorumluğudur.  Hiçbir kuşkumuz yok; bu birlikteliğimiz yarınlarda da devam edecek” dedi. Konuşmaların ardından sanatçıların sahne aldığı, çiğköfte ve çeşitli ikramların yapıldığı program şen şakrak devam etti.

 



Yüksel Kılıç
26.11.2023 17:17:40
Adiyamanliları kutlarım

Üzeyir oruç
26.11.2023 17:37:16
Saygıdeğer abim katılımlarınızdan dolayı Tüm katılımcılara ayrı ayrı şahsın ve federasyon adına teşekkür ederim

  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli