ADIYAMAN DERNEĞİNİN ÇOCUK KURSİYERLERLE PİKNİK ŞÖLENİ

ADIYAMAN DERNEĞİNİN ÇOCUK KURSİYERLERLE PİKNİK ŞÖLENİ

Esenler Adıyamanlılar Derneği’nin yaz kuran kursunda eğitim gören çocuklara yönelik gerçekleşen yemekli piknikte dernek başkanı Yusuf Çiçek ve yönetim kurulu çocuklara kendi elleri ile servis yaptılar.

Esenler 15 Temmuz piknik alanında Adıyamanlılar dernek başkanı Yusuf Çiçek ve dernek yönetiminin düzenlediği etkinlik de dernek bünyesinde kuran eğitimi gören çocuklarla eğlenceli saatler yaşadılar. Etkinliğe,   Esenler Dernekler Federasyon Başkanı Üzeyir Oruç, ESDEF kurucu Başkanı Süleyman Kahveci, çocuklara elleri ile servis yapan ve bir anne, bir abla şefkati ile ilgi gösteren kurs öğretmenleri ve dernek yöneticileri katıldı.

Esenler Dernekler Federasyon Başkanı Üzeyir Oruç , “Adıyamanlılar Derneği ESDEF Bünyesinde faaliyet gösteren il derneğimizdir. Esenler’de faaliyet gösteren Adıyamanlılar derneğimiz bünyesindeki kuran kursunun öğrencilerine yönelik böyle bir etkinlikte bulunmaktan dolayı gururluyum. Böyle faaliyetlerin yapılması bizleri mutlu ediyor” dedi. 

Adıyamanlılar dernek başkanı Yusuf Çiçek: Bizler her yıl yaptığımız bu organizasyonu gelenekselleştirdik ve bundan sonra bu geleneği düzenli olarak devam ettireceğiz. Amaç çocuklarımızın yorgunluklarını üzerlerinden atmaları, doğa ile buluşarak çevreyi ve doğayı sevmelerine yöneliktir. 

Bakınız bizler İstanbul il dernekleri arasında kuran kursu açan ilk derneğiz. Sosyal medyada veya görsel medyada bizde karşılığı olmayan söylemlere yanı kuran kurslarının amaçları dışında faaliyetlerde bulunması gibi bir eylemde bulunmalarının bizde karşılığı yok! Derneğimizin kuran kursunda kurs hocalarımız İslami ve ahlakı kuralları çocuklarımıza öğretiyor. Bizler çocuklarımıza dini eğitim verdiğimiz gibi yine çocuklarımıza tarihimize ve tarihimizin yazılmasında imzası bulunanlara minnet borcumuz olduğunu, Osmanlı’dan günümüze kadar bu toprakların var oluşu için mücadele yapanların kahramanlıkların nasıl bir mücadele yaptıklarını  öğretiyoruz. Mustafa Kemal Atatürk bu ülkenin kurucusudur, hepimizin Atatürk’üdür. 

Bizler Kuran kursumuzda eğitmen hocalarımıza çocuklarımıza kuran öğretisi verdiği gibi tarihimizin ve toplumumuzun değerleri olan bu tarih yazan kahramanlarımızın neler yaptığını da, cumhuriyetimizin de ne kadar önemli olduğunu anlatıyorlar.  Bu düşüncelerimizle elbette bizlerde merdiven altı faaliyetlerde bulunan, başka yollara sapanların karşısındayız. Hocalarımız bir yandan çocuklarımıza kutsal değerlerimizi öğretirken, diğer yandan cumhuriyetimizi ve değerlerini Osmanlı’dan günümüze kadar bu toprakları vatan yapanları anlatarak öğretiyorlar” diyere konuşmasına devam etti. 

Adıyamanlılar dernek başkanı Yusuf Çiçek’le yaptığımız söyleşinin tamamını video izle….



  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli