ABD TALİMATIYLA CHP’Lİ SUZAN ŞAHİN’İN ÜSTÜ ÇİZİLDİ

ABD TALİMATIYLA CHP’Lİ SUZAN ŞAHİN’İN ÜSTÜ ÇİZİLDİ

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra Meclis kürsüsünden yaptığı konuşma sebebiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hedef aldığı CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, ABD’den gelen emirle aday gösterilmedi.

Depremi Hatay İskenderun’daki evinde yaşayan Şahin, 8 Mart’ta Meclis’te yaptığı konuşmada deprem bölgesinin durumunu anlatırken gözyaşlarına hakim olamamıştı. Böyle konuşmanın elbette bir bedeli olur o bedeli Sayın Şahin değil bu halk misli misli öder; işte böyle…

‘HATAY’I ÖLÜME TERK ETTİNİZ’

CHP’li Şahin, “Hatay’a zamanında gelmediniz, Hatay’ı ölüme terk ettiniz, Hatay’a kefen bile vermediniz, 40’lı 40’lı kıyafetleriyle battaniyelere, bazıları da sarılı olmayan bacaklarıyla gömüldü, bazıları gömülemedi bile, uzun günler sıra bekledi. Gönüllü gelenlere AFAD yeleği, asker kıyafeti giydirdiniz. Onları korumak mıydı maksadınız, acziyetinizi kapatmak mı?” diyerek iktidarı eleştirmişti.

‘BU ZAVALLILAR…’

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bu sözleri üzerine Şahin’i hedef almış ve “Parlamentoda ana muhalefetin bazı temsilcilerinin garip garip konuşmalarını dinliyorum. Bu zavallılar… Daha bizim ilk gün bakan arkadaşlarımız deprem bölgelerindeydi. Biz yaralıyız, dertliyiz. Hanımefendi konuşuyor; öyle senin konuştuğun gibi değil. Hatay milletvekiliymiş. Biz sadece Hatay değil 11 ilin 11’inde de çalışmaları sürdürdük” demişti.

CEVAP VERMİŞTİ

Şahin, Erdoğan’a “En çok can kurtaracağımız zaman olan ilk 3 gün kimse gelmedi. 3 gün burada yaprak bile kımıldamadı. Israrcıyım. 4. güne kadar asker gelmedi. Israrcıyım. Asker, 4. günden itibaren sevk edilmeye başlandı. Göçükte arama kurtarmayı, araçla birleştiremediler. Hâlâ ısrarcıyım. Telefonlar üç gün çekmedi, göçük altındakiler belki bize ulaşmaya çalıştı ama ulaşamadı. Bunun sorumluluğu kimde? Hataylılar neyin ne olduğunu biliyor” şeklinde yanıt vererek geri adım atmamıştı.



  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli