“Pandemide günlük vaka 60 bine dayandı"

 “Pandemide günlük vaka 60 bine dayandı

Ankara sağlık emek ve meslek örgütleri: “Pandemide günlük vaka 60 bine dayandı, yoğun bakımların yüzde 87’si dolu

Ankara Sağlık emek ve meslek örgütleri pandemide günlük vakanın 60 bine dayandığını ve yoğun bakım doluluk oranının yüzde 87'nin üzerinde olmasına rağmen Sağlık Bakanlığı'nın tüm önlemleri kaldırdığını belirterek, "Hastanelerde COVID servisleri ve poliklinikleri tekrar açılmalıdır" dedi

Ankara sağlık emek ve meslek, son günlerde artış gösteren COVID 19 vakalarına ilişkin Ankara Tabip Odası’nda basın toplantısı düzenledi.

Basın açıklaması öncesinde söz alan SES Ankara Şubesi Eş Başkanı Kubilay Yalçınkaya, halkın doğru bilgiye ulaşması sürecinde şeffaf bir pandemi yönetiminin sergilenmediğini belirtti.

Toplumun tüm kesimlerinin Sağlık Bakanı’nın sosyal medya paylaşımları aracılığıyla pandemi sürecini izlediğini kaydeden Yalçınkaya, Sağlık Bakanı’nın yapması gerekenlerini sağlık emek ve meslek örgütlerinin üstlendiğini söyledi.

Yoğun bakım doluluk oranı yüzde 87’nin üzerinde

Basın açıklamasını okuyan Ankara Tabip Odası Genel Sekreteri Mine Coşkun, varyantların bir öncekinden daha hızlı ve kolay bulaşır halde yayılmasına rağmen mayıs ayından bu yana tüm önlemlerin kaldırıldığını belirtti.

Emek meslek ve sağlık  örgütlerinin tüm uyarılarına rağmen, gereken önlemlerin alınmaması nedeniyle önlenebilir ölümlerin sayısının arttığını vurgulayan Coşkun, son aylarda yoğun bakım doluluk oranının yüzde 87’nin üzerinde olduğunu ifade etti.

Vaka sayısının 60 bine dayandığını belirten sağlık emek ve meslek örgütleri taleplerini şu şekilde sıraladı:




Koç Termal Tesisleri Çanakkale/ BAYRAMİÇ

Anahtar Kelimeler: “Pandemide günlük dayandı"
  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli