“İMAMOĞLU YARGILANMADI, İDDİALARI YARGILADI”

 “İMAMOĞLU YARGILANMADI, İDDİALARI YARGILADI”

Özel, Silivri’de görülen Ekrem İmamoğlu’nun “diploma davası”na ilişkin, “Ekrem Başkan bugün tek başına yargılanıyor. Türk yargı tarihinin en utanç verici iddianamelerinden biri perişan oldu, paçavra oldu” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu’nun “diploma davası” kapsamında yargılandığı duruşmayı Silivri’de takip etti. Özel, çıkışta yaptığı açıklamada hem tutuklu öğrencilerin yaşadığı sürece hem de İmamoğlu hakkındaki iddialara ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

 “GENCECİK ÖĞRENCİLER 75 GÜN HAPİS YATTI”

Özel, son dönemde protestolara katıldıkları için tutuklanan üniversitelilerin durumunu hatırlatarak, “Gün boyunca Silivri'deydik. Bir iyi haber var. Aslında böyle olacağı belli de burada birkaç hafta önce yaptığımız basın toplantısında da söylemiştim. 3 Eylül'de ve 12 Eylül'de gençlerin davaları vardı. Dedim ki üçünde de 12 Eylül'ünde de arkadaşlar serbest kalacaklar hepsi.” sözleriyle konuşmasına başladı.

Özel, gençlerin sadece “Zıpla zıpla zıplamayan Tayyip’tir” sloganı nedeniyle Cumhurbaşkanı’na hakaretten yargılandığını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

“Bir kere ayrıca Cumhurbaşkanı'na hakaret de zıpla zıpla zıplamayan Tayyip'tir sözünden hakaret çıkarıyorlar. Başka bir hakaret yok. Yani kimse Cumhurbaşkanına kimsenin küfretdiği falan yok.”

Tutuklamaların haksız olduğunu vurgulayan Özel, “Gencecik gencecik pırıl pırıl üniversite öğrencilerine kadınlı erkekli siz protesto hakkınızı kullanırsanız… 75 gününü cezaevinde geçirirsiniz. Diğer gençlere gözdağı. Bir daha çağrıldığınız yere gitmeyin. Ailelere gözdağı, evlatlarınızı eylemlere, mitinglere salmayın. Biz zulmedeceğiz, onlar susacak” dedi.

BAŞSAVCIYA SERT SÖZLER

Özel, sürecin siyasi saiklerle yürütüldüğünü belirterek başsavcıyı hedef aldı:
“Kendini Türkiye Başsavcısı sanan, majestelerinden sorumlu başsavcı olan, Recep Tayyip Erdoğan'ın iktidarı sürsün diye zulm ile kanunları eğip bükerek yetkili mahkeme Ankara'da iken İstanbul'da mahkeme açtıran, şikâyetçilerle diyalog kuran Özel avukatlar bulan… Ve onun talimatıyla haksız yere, kıdemsiz hakimlere, savcılara, gencecik çocuklara bir gün yatmayacakları halde 75 gün hapis yatırtan bu kötücül akla… sadece şunu söylüyorum. İnşallah senin sevdiklerin değil ama sen bu yaptığın zulmün hesabını bir gün verirsin.”

“DİPLOMA DAVASI TÜRK YARGI TARİHİNİN EN UTANÇ VERİCİ DOSYALARINDAN”

CHP lideri, İmamoğlu’nun diplomasına yönelik iddiaları ise şu sözlerle eleştirdi:

“Yine aynı ekip AK Parti'nin kara düzeninin, atanmış yargı aparatının yaptığı Diploma davası. 35 yıl önce ilanla başvurmuş. Ama ne kendinden önce gidenlerin diploması iptal, ne kendinden sonra gidenlerin iptal, ne kendinle birlikte olanlardan yargılanan var. Ekrem Başkan bugün tek başına yargılanıyor.”

İddianameyi “paçavra” olarak nitelendiren Özel, “Türk yargı tarihinin en utanç verici iddianamelerinden bir tanesi perişan oldu, paçavra oldu yine” dedi.

"Oysa aynı suçu işlediğini iddia ettikleri 26 kişi var. Yani kanunlar geneldir. Kişiye özel olmaz. Bir suç suçsa herkese ait bir suçtur. Ama burada suç bir tane o da Recep Tayyip Erdoğan'ı yenme suçu. Dört kez yapılan bu suçun bir kez daha işleneceğinden emin oldukları için bu zulmü yaşatıyorlar."

“EKREM BAŞKAN BUGÜN YARGILANMADI, O SAÇMALIKLARI YARGILADI”

Özel, davanın esasını siyasal bir müdahale olarak tanımlayarak, “Bugün Ekrem Başkan yargılanmadı. Ekrem Başkan yargıladı. Saçma sapan iddiaları yargıladı. Sırf Cumhurbaşkanı adayı olmaması için yapılan saçmalığı yargıladı” ifadelerini kullandı.

Açıklamasında MHP lideri Devlet Bahçeli’nin “Ahmet Türk göreve iade edilmeli, Ahmet Özer tahliye edilmeli” sözlerine de değinen Özel, “Ama ben yanlıştan dönüldükten sonra doğru bulduğumu söylemek durumundayım. … O açıdan söylediği doğru, ümit ediyorum. Biz de aynı şeyi söylüyoruz. Bu doğruyu savunanların sayısı çok arttı” değerlendirmesini yaptı.

Özel, iktidarın aynı anda bazı isimleri başka dosyalardan tutuklayabileceğini belirterek, “Kötülüğün ne kadar büyük ve ne kadar organize ve ne kadar çiğ ve ne kadar kaba saba olduğunun en belirgin göstergesi” sözleriyle durumu özetledi.

 



  • Pazartesi 34.1 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Salı 32.7 ° / 21.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 34.2 ° / 22.4 ° Güneşli