ESENLER 15 TEMMUZ’DA ELEKTRİK ABONELİĞİ VE İSKÂN SORUNU

 ESENLER 15 TEMMUZ’DA ELEKTRİK ABONELİĞİ VE İSKÂN SORUNU

Esenler Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğünce 15 Temmuz Mahallesi'nde inşa edilen konutların hak sahipleri, kentsel dönüşüm için yapılan binaların iskân belgesi olmadığından elektrik alamıyor, hiçbir işlem yapamıyor.

Esenler askeri alandaki 15 Temmuz Mahallesi'nde vatandaşlar satın aldıkları binaların iskân belgesi olmadığı için dairelerine elektrik alamıyor. Kentsel dönüşüm amaçlı yapılan ve Cumhurbaşkanının törenle vatandaşlara tapularını dağıtmasının üzerinden aylar geçmesine rağmen hala İskan belgesinin çıkartılmamasına tepki gösteren vatandaşlar isyan etti.

“GÖKSU, TELEVİZYON TELEVİZYON DOLAŞIP REKLAM YAPIYOR”
Duruma tepki gösteren vatandaşlar; “Sayın Belediye Başkanımız Göksu’ya, bir haber sitesine verdiği beyanatta İmamoğlu’na atfen söylediği şu sözünü hatırlatmak istiyorum ”Laf değil, iş yapacaksınız. Çıkıp kapı kapı dolaşmak, reklam yapmak çok kolay”.  Samimi olacaksınız. Bizde kendisine bak daireleri kura ile aldık ve kiralar el yakıyor, zar zor geçiniyoruz, biran önce kiradan kurtulup satın aldığımız dairelerimizde oturmak istiyoruz. Sende “Laf değil iş yap, televizyon televizyon dolaşıp reklam yapmayı bırak ve sözünü yerine getir”  

“HER BAĞIMSIZ BÖLÜM İÇİN BİR BAŞVURU VEYA TESİSAT NUMARASI VERMELİLER”

İskan belgesi yok diye evimize ne elektrik alabiliyoruz nede bir işlem yaptırabiliyoruz. Biz dairelerimize elektrik bağlatmak için geldiğimiz elektrik idaresi bizlerden elektrik abonesi numarası istediler ve bizlere yoksa abone numaranız sözleşme yapamayız dediler. Görevliler bize, “15 Temmuz’da büyük bir kentsel dönüşüm yapılmışsa, buranın dairelerinin elektrik saatleri inşaatları yapan şahıs veya kurum tarafından yerlerine takılır ve her daire için ayrı ayrı abone numarası daire sahibine verilir, sizde o numara ile bize gelir işlemlerinizi yaparsınız. Şayet sizlere abone numarası verilmemişse ortada tamamlanmayan alt yapı hizmetleri var demektir. Siz yeri satan kimlerse, hangi kurumsa onları bulacaksınız ve elektrik abonesi için, her bağımsız bölüm için bir başvuru veya tesisat numarası sizlere vermelidirler” dediler. Bizler karşımızda bir muhatap bulamadığımız için bu sorunu yaşıyoruz, mağduruz. Mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Bizlere daireler vermişseniz abone numaramızı da vermelisiniz” dedi.



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı