Karadeniz’in asi çocuğu Kazım Koyuncu, ölümünün 20. yılında sevgi ve özlemle anıldı. 33 yaşında hayata veda eden Koyuncu için dostu Şevval Sam, “Zamansız, melek gibi bir kalpti” diyerek duygulandırdı. Anma konserinde “Dido” şarkısıyla gözler doldu.
Müzisyen Kazım Koyuncu’nun ölümünün üzerinden 20 yıl geçti. Henüz 34 yaşındayken kanser nedeniyle yaşamını yitiren Koyuncu, hem Karadeniz ezgileriyle dolu müziğiyle hem de duruşuyla iz bırakmış bir isim olarak anılmaya devam ediyor. 25 Haziran 2005’te hayata veda eden sanatçı için sosyal medyada çok sayıda anma mesajı paylaşıldı. Trabzonspor ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da onu unutmadı.
Artvin Hopa doğumlu Koyuncu, henüz genç yaşta politik nedenlerle tutuklanmış ve cezaevinden çıktıktan sonra müziğe yönelmişti. 1992’de “Dinmeyen” grubuyla başladığı müzik yolculuğu, 1993’te Lazca ve Megrelce şarkılarla dikkat çeken “Zuğaşi Berepe” grubuyla devam etti. Anadolu’da farklı şehirlerde verdiği konserlerle kısa sürede geniş bir dinleyici kitlesine ulaşan grup, 1999’da dağıldıktan sonra Koyuncu solo kariyerine odaklandı.
2005 YILINDA HAYATA VEDA ETTİ
2001’de “Viya”, 2004’te ise “Hayde” albümleriyle büyük beğeni toplayan sanatçı, aynı yıl kansere yakalandı. Yoğun tedavi sürecine rağmen 2005 yılında yaşamını yitirdiğinde, ardında yalnızca şarkılar değil, onurlu bir duruş ve güçlü bir miras bıraktı. Toplumsal adalete, çevreye ve özgürlüğe duyduğu hassasiyet, onu sadece müzisyen değil, bir direniş sembolü haline getirdi.
TRABZONSPOR SEVGİSİYLE BİLİNİYORDU
Koyu bir Trabzonspor taraftarı olan Koyuncu, bordo-mavili renklere olan sevgisini de açık sözlülükle ifade etmişti. "Trabzonspor’u tutmak sadece o yörenin çocuğu olmakla açıklanabilecek milliyetçi bir davranış değildir. Benim için Trabzonspor, en güçlülere karşı koyan ve herkesi yenen hayali kahramandı. Öyle bir kahramandı ki statükoyu bile devirmişti" sözleriyle bu sevgisini dile getirmişti.
20 YIL SONRA DA UNUTULMADI
Trabzonspor da Koyuncu'yu unutmadı. Kulübün resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Müziğiyle Karadeniz’in ruhunu temsil eden Şair Ceketli Çocuk Kazım Koyuncu’yu vefatının 20. yılında saygı, sevgi ve rahmetle anıyoruz." ifadelerine yer verildi