DEM PARTİ "UZATILAN ELİ İTEN OLMAYACAĞIZ"

 DEM PARTİ

DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, devletin temsilcileriyle görüşme olmadığını, dolaylı yollardan bilgi edinmeye çalıştıklarını söylediler.

Bakırhan ve Hatimoğulları bir çözüm inisiyatifi oluşmasına duyulan ihtiyacı vurguladılar.

TBMM açılışında MHP lideri Devlet Bahçeli'nin DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan'ın elini sıkıp selamlaşmasından bu yana siyasi gündem değişti. Bahçeli'nin attığı adım ve grup toplantısında PKK lideri Abdullah Öcalan'a yaptığı çağrı kimilerine göre yeni bir barış süreci ya da çözüm sürecinin başlangıcı oldu. Sürece ilişkin basında kimi 'kulis' bilgiler yer aldı.

DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, HDP'nin eski Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş ile eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı'yı cezaevinde ziyaret ettikten sonra Antalya Milletvekili Saruhan Oluç'la birlikte İstanbul'da bir grup gazeteci ile bir araya geldi.

Davet, günlerdir merak ettiğimiz soruları muhataplarına sormak için iyi bir fırsat oldu. İki başkan toplantıya "Bu bir basın toplantısı değil, sizlerin sorularını, yorumlarını almak için buradayız" diyerek toplantıya başladı. İlk ifade ettikleri "Herhangi bir gizli görüşmemiz olmadı" oldu.

Tuncer Bakırhan, adı konulmayan yeni döneme ilişkin soruyu, "Henüz bir süreç mi bilmiyoruz resmi olarak. Bir sürece ihtiyaç var mı? Var, hatta fazlası var. Adımıza yazılan çizilenleri biz de takip ediyoruz. Maddeler arka arkaya sıralanıyor. Biz de hayretle izliyoruz. Ama şu an sadece anlamaya çalışıyoruz. Yerel seçim zamanında görüşmeler olduğu söylendi. Böyle bir görüşme olmadı" diyerek yanıtladı,

Merak edilenlerden biri de Demirtaş ve Yüksekdağ'ın tavrının ne yönde olduğuna ilişkindi. Hatimoğulları, Demirtaş ve Yüksekdağ'ın partinin tavrı ile aynı yerde olduklarını, "Dışarıda olsak elbette barışa katkı sağlarız. Ama içeride bile kalsak yine elimizden geleni yapmaya devam ederiz" dediklerini, ilk koşulun tecridin sona ermesini istediklerini iletti.

Hatimoğulları, Recep Tayyip Erdoğan’ın Kobanê davası nedeniyle Demirtaş'ın özeleştiri yapması çağrısında bulunmasına ilişkin, "Özeleştiri vermesi gereken, suç işleyenlerdir. Yani bize bu kadar cezayı yağdıranlardır" dedi.



Anahtar Kelimeler: PARTİ "UZATILAN OLMAYACAĞIZ"
  • Salı 15.5 ° / 7.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 20.2 ° / 8.2 ° Güneşli
  • Perşembe 21.1 ° / 10.9 ° Güneşli