. BEKİR KILIÇ’TAN ÜTEBAY VE ŞÜREKASINA BOMBARDIMAN

. BEKİR KILIÇ’TAN ÜTEBAY VE ŞÜREKASINA BOMBARDIMAN

CHP Esenler Tuna Mahallesi üyelerinden Bekir Kılıç, Bülen Ütebay’ı eleştiri bombardımanına tuttu. Kılıç, “Neden aday olduğunu anlamış değilim ama yinede Hayırlı olsun… Bizim oralarda bir söz var” erken öten horoz boşuna öter"

CHP Esenler Tuna Mahallesi üyesi Bekir Kılıç:  Ütebay, halkın desteğine değil yığma yapılan üyelerin vereceği oylarla seçilen delegelerin gücüne güvenerek ve örgütü yok sayarak aday olduğu ortada. Geçmişte olduğu gibi, mahallelerin temsilini değil, kendisini temsil edecek kişilerden oluşan delegeleri mahallerde yazarak yıllarca emek verenlerin üstünü çiziyor. Biz buna müsaade edemeyeceğiz.  Belediyede işi olanları işten atılmakla tehdit ediyor, işsiz gençlere ise iş vaat ediliyor. Bunun adı siyasi rüşvettir. Diğer taraftan bizimle uzlaşmak istiyorlar. Bizler halkın çıkarına ve partimizin ilkelerine aygırı işlere yapanlarla uzlaşmayacağımızı bildikleri halde böyle bir teklifle yanımıza geliyorlar.

 Siyasi gelecek kaygıları ile üye avına çıkanlar ve demokrasiden nasiplenmeyenlerle asla bir araya gelmeyiz. Ütebay’a ve yönetimine Esenler örgütü  görev verdi ama onlar, özellikle ilçe başkanı Ütebay CHP’ye ve parti çalışmalarına aşından, işinden, eşinden zaman ayırmadığı gibi aşını, işini büyütmek için her yolu mubah sayarak  yanlış ve uygunsuz işler yaptı. Delegenin ve üyelerin emeğini yok sayarak, sömürerek eşine makam akrabasına ve yandaşlarına en alasından iş imkanları sundu.

“BİREYİN ÖZGÜRLEŞMESİ İÇİN MÜCADELE VERİYORUZ” 

Ütebay’lar partinin kazanacağı en geniş uzlaşmayı değil kendi küçük iktidarının, küçük çıkarının, küçük etki alanının genişletmesinin çalışmasını yaptı. Sadece profesyonelleşmiş mahalle siyasetçileri gibi parti içi iktidar hesapları peşinde koşarak

 üst makamlara yalakalık yaparak koltuğunu sağlamlaştırdı. Bugünlerde ise  “sizler” yatağımızda uyurken, liste başları delege pazarlığı yapıyor.  Bu anlayışa ve bu şahsın kirli hesaplarına hep birlikte son vermeliyiz. Bu anlayış devam ederse yönetimlerinde, ilçe merkezinde de yeteri kadar genç olmayacak, yeteri kadar kadın olmayacak, bilgi birikim hiç olmayacak ve siz olmayacaksınız. Bizler delege ağalığını sonlandırmak, bireyin özgürleşmesi için mücadele veriyoruz. Çıktığımız yolumuz isyan değil bir yenilenmedir. Delegenin özgürleşmesi sonucunda inanıyoruz ki birlik olursak nepotizm büyük ölçüde bitecek ve partimize katılım artacak. 

Ütebay ve biatçi kadrosu tanınan krediyi iyi kullanamadı. Ayrıştırdılar, örgütü birbirine düşmanlaştırdılar. Kötü yönettiler, ilçeyi ve parti kimliğini ticari bir meta olarak kullandılar. Halkla bütünleşemediler, halka selam vermediler. Mahallelerin sorunlarını bildikleri halde ajandalarında sorunlar olmadı, şahsı menfaat oldu. Mahallerin demografik yapısına bakmadan ideolojik düşünceden savrularak dini motiflerle siyaset ürettiler. Halk yoksul aç ve sefilken kendi yaşamlarını düşünerek servet edinme peşinde koştular. Halk adına siyaset üretmedikleri gibi, halkı ezenlerle dostluk masaları kurdular. 

CHP Esenler örgütü bu arkadaşa ilçemizde en onurlu görevleri verdi ama onlar bakın neler yaptılar… İlçe Başkanı Ütebay partililerle kavga yaptı, İstanbul ilçelerinde en çok oy kaybını bizlere yaşattı. Ana muhalefet olarak yerel seçimlerde Belediye başkanı adayı çıkaramadı, CHP’yi İYİ Partinin kuyrukçusu yaptı. İlçe hututlarında AKP’lilerin yanlışlarına ortak oldu, hiçbir yanlışı mahkemeye taşıyamadı. AKP’li meclis üyesi Taştan’la arasında su sızmadı. 

Göksu ile birçok konuta anlaşmalı ağız dalaşası yaptığına bakmayın. Esenler’de  imar yolsuzluğu yapıldığını söylemesine rağmen neden kendisinin iddia ettiği herhangi bir olayı mahkemeye taşımadı diye adama sormazlar mı?  Yerel medya ile kavgalı, ulusal medyaya paralı haber yaptırarak başarısızlığını başarıymış gibi gösteren birisini bir daha önder seçmemek üzere birlik olmalıyız. Hemşericilik dayanışması ile ilçe başkanlığı koltuğuna oturan Bülent Ütebay bir gün olsun mahallemizin sorunlarını il başkanlığına ve genel merkeze rapor yapmadı. Birgün olsun halkı, esnafı, öğrenciyi, velileri dinlemediği için halk CHP’ye soğuk baktı. 

Yapacağımız İlçe kongresinde yenileneceğiz, bu kongreden güçlenerek çıkacağız. Bu kongre halkını sevmeyenlere karşı halk ve emek sevdalısı olanların birlikte kazanacağı kongre olsun istiyorum. Bu kongre bizim yanı emeğin kongresi olsun istiyorum ve Tüm CHP üyelerini “ben değil biz” demeye davet ediyorum. CHP’den bir şey olmaz demeden, bir şeyler yapalım diyerek bu beceriksizlerden birlik ve beraberlik içinde kurtulacağız. Yeni kadrolarla aydınlık yarınlara doğru yol alacağız” dedi.



  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli