AKP Adayı Göksu'ya İddialı Adaletsizlik Suçlamaları

 AKP Adayı Göksu

Esenler AKP belediye başkan adayı Göksu iddiaya göre esnaf ve bina sahiplerini tehdit ederek izinsiz bir şekilde binaların cephelerine posterini astığı söyleniyor. İddia sahipleri yaşanan bu adaletsizliğe tepki gösterdiler.

Esenlerin birçok yerinde olduğu gibi cumhuriyet meydanında rakiplerinin posterlerine tahammülü olmayan AKP Esenler belediye başkan adayı M. Tevfik Göksu iktidar gücünü de arkasına alarak tehdit baskıyla rakip adayların posterlerini söktürüp kendi posterini astırıyor. Buda yetmezmiş gibi cami ve okul bahçe duvarlarına pankartlarını astırarak yasa tanımazlığına devam ediyor.

Saadet partisi Esenler ilçe başkanı Ergun Yalçınkaya, gazetemize yaptığı açıklamada “Esenler Cumhuriyet meydanında kentsel dönüşüme sokulan ve kullanılmayan bir binaya belediye başkan adaylarımızın posterini astık. Daha sonra ne olduysa anlayamadık bina sahibi bizleri arayarak posterin indirilmesini istedi, (anladığımız kadarıyla  baskı gördüğünü düşündük). Bir başka mesele ise AKP'li belediye başkan yardımcısı Ömer Çetinkaya bizleri arayarak Kaymakamlık yetkililerinin posterimizi indirmemizi istediklerini tarafımıza bildirdi. Bizde posterimizi indirdik. Ancak Kaymakamlığın bizi neden aramadığını halen daha anlamış değiliz. Bizim posterin inmesinden hemen sonra ve aynı gün AKP adayı kendilerine ait posteri aynı yere astıklarını görünce elbette şaşırdık. Kaymakamlığın bize koyduğu yasağa karşılık AKP'lilere tanınan serbestlik adaletsizlik değl de nedir?

Esenler AKP belediye başkan adayı Göksu’ya ve kendilerine talimatla baskı kurduran Cumhurbaşkanımıza seslenmek istiyorum. “Siyasi kampanya süreçlerinde adayların dürüstlük, şeffaflık ve demokratik ilkeleri benimsemesi, halka güven vermesi Milli bir mesele olmalı ve önemlidir.  Biz bu kurallara nasıl riayet ediyorsak tüm partilerinde bu kurallara saygılı bir şekilde riayet etmelidir. Adil bir düzen ve adalet istiyoruz, ama Göksu'da adaletin zerresi yok! adalet herkese lazım yarın kendilerinin de adalete ihtiyaçları olacağını hatırlatmak istiyorum.

Adalet ve demokratik değerlere olan güveni sarsmaya kimsenin hakkı yoktur, Göksu’yu adaletli olmaya davet ediyorum” dedi.



  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli