Tarih: 01.02.2012 00:00

Zihinsel Engelliler İlk Etkinliğini Düzenledi!

Facebook Twitter Linked-in

 

 

 

 

 

 

Zihinsel Engellilerden Muhteşem Gösteri

Esenler Zihinsel Engelliler Derneği, rehabilitasyon çalışması kapsamında Halk Eğitim Merkezi ile birlikte Mehteran Takımı kurdular.

Atışalanı İ.Ö.O Konferans salonundan düzenlenen etkinliğe, Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu,  Halk Eğitim Müdürü Sellattin Ceylan, Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Arslan, ESDEF Başkanı Ömer Savaş, Okul Müdürü, Rumeli Balkan Federasyon Başkanı Ayhan Bölükbaşı, Ortopedik Engelliler Dernek Başkan Yardımcısı Ahmet Kurt, Esenler Belediyesi Engelliler Komisyon Başkanı Ramazan Çuğlan, ADD Esenler Şube Başkanı Dr. Ahmet Metin, Zihinsel Engelliler Dernek Başkanı Hacı Ali Şimşek,ESDEF Kurucu başkanı Mustafa Kaplan ve çok sayıda dernek üyesi katıldı.

Esenler Zihinsel Engelliler Derneğinin Halk Eğitim Müdürü ile birlikte yaptığı mehteran kursu çalışma kapsamında zihinsel engellilerin rehabilitasyonu ve eğitimi için düzenlendi. Açılışta zihinsel engelliler tarafından Mehteran Takımının figürleri katılımcılara teker teker sunuldu. Zihinsel engellilerin bir ay gibi kısa bir çalışma süresinde öğretmenlileri ile uyum içinde yapmış oldukları bu çalışma, katılımcılar tarafından ilgi ile izlendi.

Etkinlikte açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Hacı Ali Şimşek, kursa katkısını sunan Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu’na, Halk Eğitim Müdürü Sallettin Ceylan’a, Atışalanı İ.O.Ö Müdürü ve Öğretmenleri’ne teşekkür etti.

Sanki bir aylık değil de beş yıllık bir çalışma yapılmış

 Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu; “Müthiş ve mükemmel bir ortam. Söylenecek sözlerin hepsi yetersi kalıyor. Böyle kısa bir sürede bu kadar büyük bir başarıyı sağlayan bu engellilerimizi yürekten kutluyorum. Buradan Halk Eğitim Müdürüne, Milli Eğitim Müdürüne, Atışalanı İ.O.Ö Müdürüne, Engelliler Dernek Başkanına ve engelli ailelerine teşekkür ediyor aynı zamanda kutluyorum. Sanki bir aylık değil de beş yıllık bir çalışma yapılmış, bu çocuklarımız ve ailelerini kutluyor ve tüm katılımcıları saygı ve sevgi ile selamlıyorum. İnanınki böyle bir sahneyi rüyamda bile görsem inanmazdım. Engelsizlerin bile cesaret edemeyeceği Mehter Takımını siz engelli ailelerinin cesaretle başarması bizlerin mutluluğuna mutluluk katmıştır.”

Hepimizin gururu ve onuru olmuştur.

Madenoğlu, “Kaderin bir cilvesi olarak engelli olan bu yavrularımızın bir aylık kısa bir sürede başardığı bu başarı, hepimizin gururu ve onuru olmuştur. Bu sonuç, hepimizin takdirle karşıladığı bir sonuçtur. Siz değerli ailelerin katkılarıyla bu cesareti göstererek, çocuklarınızı bu sahneyi oluşturmaya teşvik etmeniz de bizleri gururlandırmıştır.” Dedi.

Madenoğlu “Elbiseleri Devlet olarak biz alacağız”

Madenoğlu “Dernek Başkanı Hacı Ali Şimşe’ğe gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Mehteran Elbiselerinin kiralanarak emanet alınan aldığını söyleyen başkana buradan Devlet olarak, biz parasını vererek alacağız sözünü veriyorum.

Engelli olmaktan çok engelli aile olmanı zorluklarını çok iyi biliyorum. Bu ailelerin zorluklarını her zaman hissediyorum. Engelli ailelerimizin her zaman yanında olmaya da gayret gösteriyorum. Bu kış gününde bu sıcak ortamı bize yaşattığınız için hepinize teşekkür ediyorum.” Dedi.

Programda Halk Eğitim Müdürü Sellattin Ceylan ve Okul Müdür Yardımcısı Nihat Karaca kısa bir teşekkür konuşması yaptı.

Daha sonra program, engelli ailelerin hazırlamış oldukları yiyeceklerin, katılımcılara ikram edilmesi ile sona erdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —