Tarih: 13.05.2015 15:37

Zerre kadar acımıyorum sana nitekim paşa

Facebook Twitter Linked-in

Zerre kadar acımıyorum sana nitekim paşa
 
Gecenin bir vaktinde çalınır kapın.İt ulumaları yırtar kulaklarını,sarsılırsın.Yüreğin yerinden kopmuştur o an.Gecenin bütün acımasızlığı bir gölge gibi sarar bedenini.Şakın bakışlar içerisinde,bocalayıp durursun.Darmadağın,paramparça bir kenara itilip kakılarak alınır,yere yatırılır,bir bilinmeye doğru götürülürsün.

Arkanda göz yaşı döken,bir ana,şaşkın bakışlar içerisinde,perdelerin arasında kaçamak bakışlarla komşular izler seni.
O an belleğinde bir film şeridi gibi canların yaşamın.Sevdiklerinde,yarınlarından koparılıp,meçhule gidersin.
Bizler 70 li yılların,gencecik,pırıl pırıl insanlarıydık.Dinamik,atılgan,cesur yürekliydik.Ülkemizin toplumsal sorunlarına odaklanmış,sömürüye,zulme dur demek için,ezilenlerin yanında yer almış,saflarımızı netleştirmiştik.Emperyalizm bizleri stratejik bir engel olarak gördüler.İşbirliği içerinde bizleri yok etmek adına,sinsi planlar kurdular.Bizler,ezilen,sömürülen emekçilerin haklarını korumak,almak adına,demokratik hakkımızı kullanırken,sermayenin yerli işbirlikçileri,ülkemin aydınlarını,Devrimcilerini yok edebilmenin gizli hesaplarına giriştiler.

12 Eylül cuntasının lideri Kenan EVREN emperyalist ağa babalarının emrini yerine getirmek adına bir  gece ansızın, siyah, beyaz TV de apoletleriyle yönetime el koyduğunu duyuruyordu kamuoyuna. Faşizm en acımasız bir şekilde bütün ülkemde fırtınalar estirmek başlamıştı. Yarınlarımızın çalınmasıydı bu dikta rejim.Ülkemin karanlıklara gömülmesiydi.

Kitaplarımız yaktı.Dalımızda ki meyveleri kopardı.Atatürk’çü gözüküp,gerici faşizmle işbirliği yaptı.’’asmayalım da besleyelim mi ‘  diyerek faşist diktatörlüğünü tarihin sayfalarına yazdı.Düşünenden,düşünceden,düşünceyi söyleyenden korktu,650 bin kişiyi göz altına aldı.178 kişiyi işkencede öldürdü.210 bin kişiye dava açtı.230 bin kişiyi yargıladı.29 bin kişiyi vatandaşlıktan çıkardı.14 bin kişiye pasaport vermedi. (Ruhi SU,pasaport verilmediği için,yurt dışına tedaviye gidemedi ve yaşamını yitirdi.) 43 kişi ‘’intihar ‘’ etti.Gazetecilere 4000 bin yıl hapis cezası istedi.Gazeteciler 3315 yıl 3 ay hapis cezası verildi.39 bin ton,dergi ve gazete yakıldı.40 bin ton gazete ve dergi yakılmak için depolara kondu….
İşin en trajik yanı ise; Erdal EREN’in yaşını büyütüp,’’beslemeyip ‘’ astırması oldu.Sonra da,’’idamları imzalarken,elim hiç titremedi ‘’ dedi.
Cunta lideri 98 yaşında öldü. Yarınlarımızı çalan,bizleri sorgusuz zindanlara atan,şiirlerimizi,türkülerimizi susturmaya çalışan cunta lideri 98 yaşında öldü.İşin garip tarafı analar gününde öldü.Hem de Cumartesi analarının direniş gününde.
Zerre kadar acımıyorum sana nitekim paşa. Gönül isterdi ki, işlediğin cinayetlerin, yaptığın işkencelerin,sakat bıraktığın insanların,anasız babasız büyüyen çocukların hesabını verip öyle yok olasın.Gönül isterdi ki,sürünerek ölesin.
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —