"Zamlara, yoksulluğa, savaşa ve sömürüye karşı 1 Mayıs'ta alanlardayız"

Esenler HDP ve Esenler Disk Emekli Sen başta CHP olmak üzere düzen yanlısı partilere “saha çalışması böyle olur” dersi verdiler… Demokrasi emek güçleri olarak bir araya gelen Esenler HDP ve Esenle

Esenler HDP ve Esenler Disk Emekli Sen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü öncesinde ortak çalışma yaptılar.  Disk Emekli Sen Esenler Şube Başkanı Abdullah Yıldırım ve çalışma arkadaşları, HDP Esenler İlçesi eş Başkanları ve ilçe örgütü bir araya geldiler ve 1 Mayıs için vatandaşları 1 Mayıs alanına davet ettiler. AKP iktidarı kendi bekasını sürdürmek için” halk üzerinde her türden baskıyı artırdığını, muhalefeti ve halkı sokaktan geri çektiğini, korku imparatorluğunu kurduğunu halka anlattılar ve Emek ve Dayanışma Gününde alanlarda olacaklarını, korkmadıklarını, itaat etmediklerini, direne direne kazanacaklarını Esenler halkına, ezilen yoksul halk kesimlerine anlattılar.

  “ HALKIN İKTİDARINI SAĞLAMANIN GÜVENCESİ SOKAKTIR”

Yapılan çalışmadan sonra Disk Emekli Sen Esenler Şube Başkanı Abdullah Yıldırım: 
  • AKP iktidarı ve ortağı kendi bekasını sürdürmek için” halk üzerinde her türden baskıyı artırdığı bir dönemi daha yaşıyoruz. Bizler korkmuyoruz, itaat etmiyoruz, faşizme ise boyun eğmiyoruz, eğmeyeceğiz. Yaşanan yoksulluğun asıl sorumlusu AK Parti iktidarıdır, asgari ücretin şimdiden “pul” olduğunu, toplu iş sözleşmesinde belirlenen ücretlerin enflasyona ezdirildiğini 1 Mayıs alanlarını haykıracağız.Bugün Esenler’de HDP örgütlüyle, halkımızı ekmek, demokrasi ve özgürlük için 1 Mayıs alanlarını doldurmaya çağırdık, halkımız bu çalışmamıza olumlu tepki vermesi elbette bizi gururlandırdı. Sermayenin iktidarını değil; halkın iktidarını sağlamanın güvencesi sokaktır, meydanlardır, dayanışmadır, mücadeledir. Halkımıza çağrımız gelin bu mücadeleye omuz verin, destek verin, bu dava hepimizin, bu memleket bizimdir” dedi.


  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli
  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli