Zam az! Yüzde Dokuz Değil Ellibir Olsun

Zam az! Yüzde Dokuz Değil Ellibir Olsun

Elektrik ve doğalgaz fiyatlarında önümüzdeki aydan başlamak kaydıyla %9’luk zamma vatandaşlardan tepkiler çığ gibi gelmeye başladı.

Zam az! yüzde dokuz değil elli bir olsun

 
Elektrik ve doğalgaz fiyatlarında önümüzdeki aydan başlamak kaydıyla % 9’luk zamma vatandaşlardan tepkiler çığ gibi gelmeye başladı.

%9 az, %50 zam yapsınlar ve bu %50 zammı da onlara oy verenlerden alsınlar
Esenler Kemer Mahallesi'nde ikamet ettiğini söyleye Naci Toprak isimli bir vatandaş, “Elektrik zammı bence yerinde ve zamanında yapılan bir hamledir. Halkımız zaten böyle olmasını istiyordu ki, %51 oyla bu beylere yönetme yetkisi verdiler. Halkımız refah, adalet, özgürlük istemiyor. Yine halkımız ülkemizin çıkarlarını koruyan bir diş politika istemiyor. Halkımız kendilerine yakışanı seçiyor, ülkeye yakışanı ise istemiyor. Ne desek boştur. Aslında daha fazla zam yapmaları gerekiyor, çünkü masraflar ağır! İki milyon Suriyeli ülkemizde bunlara nasıl para verecekler, nasıl giderleri karşılanacak? Onun için %9 az, %50 zam yapsınlar ve bu %50 zammı da onlara oy verenlerden alsınlar. AKP’ye oy veren yüzde ellinin belki aklı başına gelir.

Emekliye zamma sıra geldiğinde kalpleri taş kesiyor.
AKP bu, kan emer. Suriyelilere ve İŞİD terörüne aktardıkları paraları yoksul halkımızın sırtına yüklemek istiyorlar. İktidar zam yaparken halka acımıyor, ancak çalışana, emekliye zamma sıra geldiğinde kalpleri taş kesiyor. Bir de zamları yapacakları zamanı iyi biliyorlar ve kışın yapıyorlar. Kışın vatandaş elektrik ve doğalgazı mecburen kullanacak ve zamma ister istemez ses çıkaramayacak. Kış çıkınca zammı biraz geri çekince “bakın indirim yaptık" diye hava atarlar yahu siz bizimle dalgamı geçiyorsunuz? Haklılar! Dünyada bizim gibi iktidara kul köle olmuş, biat ederek ses çıkaramayan bir toplum var mı? Acaba…

HAYDİ BAYANLAR çıkın sokaklara protesto etin 
Valla, sıkıntıyı birlikte çekiyoruz, artık birlik zamanı. AKP’ ye en çok oyu veren ev hanımlarımız ve bayanlardır, onlar çok iyi biliyorlar her zamda mutfak yanıyor. Onun için yapılan bu zammı öncelikle onlar protesto etmeliler. Onlara çağrım “HAYDİ BAYANLAR” çıkın sokaklara protesto edin bu zulmü, haksızlığı. Bakın sesimizi yükseltmezsek yapılan bu zammın arkasından daha büyük zamlar gelecek. Çünkü! Ekonomide lokomotif enerjidir, diğer sektörlerin tamamı ise vagondur. Ufukta, ekmekten inşaata, bakliyattan suya, her şeye en az yüzde yirmi beşlere varan zamlara hazır olun. AKP’nin insana, halka, emeğe saygısı olmadığını anlamayanlar anlasın!
 
AKP’nin yandaşları oy verenleri uyanın artık gelin el ele kol kola verelim. Yüzde dokuzdan ne olacak demeyin, ayakkabı kutularına dolarları koyanların, para sayma makineleri ile dolaşanların yalanına dalanına dur deyelim. Çalınan her kuruş, çocuklarımızın geleceğinin çalınması olduğunu unutmayın…" dedi.    
  


  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli