Yurttaşlar 1 Mayıs öncesi meydanlarda: 'Yeni bir düzen için yan yanayız'

Yurttaşlar 1 Mayıs öncesi meydanlarda:

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB Taksim'de 1 Mayıs 1977'de hayatını kaybedenleri andı. Öte yandan yurttaşlar İzmir ve Antalya'da 1 Mayıs'ı meydanlarda kutladı. E-mailTweetLike+1

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Tabipler Birliği (TTB), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve siyasi partiler, 1 Mayıs 1977’de katledilenleri Taksim’de düzenlenen törenle andı.

Polis, tören öncesi Taksim Meydanı ve Gezi Parkı etrafını bariyerlerle kapatırken, bölgeye çok sayıda Çevik Kuvvet ekibi yerleştirildi. Ayrıca park ve çevresinde polis ekiplerine ait gözetim ve nöbet noktaları oluşturuldu.

1 MAYIS 1977'DE YİTİRİLENLER ANILDI

Törende sık sık "Yaşasın 1 Mayıs" ve "Faşizme karşı omuz omuza" sloganları atıldı.

Törende konuşma yapan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, "Alanlarda, meydanlarda, işyerlerinde, en yaygın biçimde 1 Mayıs'ı kutlamaya devam edeceğiz" dedi.

Türkiye'de koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirlerin işçi sınıfı için uygulanmadığını belirten Çerkezoğlu, "Tam kapanma yok, sınıf ayrımcılığı var" diye konuştu.

Arzu Çerkezoğlu şunları söyledi:

"Çarklar dönecek anlayışıyla alınan bütün önlemlerden işçi sınıfı dışarda bırakılırken, yani işçiler virüsle burun buruna çalışmaya mahkum edilirken bir avuç sermaye kârlarına kâr katıyor. Bizler yoksullaşıyoruz, ayda 39 lirayla yaşamaya mahkum ediliyoruz ama sermaye sınıfı iktidarın politikaları sayesinde servetlerine servet katıyor. 

Covid-19'u bir işçi sınıfı hastalığı haline getiren iktidarın politikaları yine aynı şekilde devam ediyor. Tam kapanma dediler ama işçilerin yüzde 60'ından fazlası çalışıyor."



  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli