Yurt sorununu çözemeyen TBMM Kürt sorununu çözemez

Yurt sorununu çözemeyen TBMM Kürt sorununu çözemez

Böyle sorunlar ve böyle uygulamalar ya faşist ya da Bolşevik yöntemlerde hayat bulur. Bolşevik yöntemler emperyalizme hizmet eder, kapitalizmi Baş tacı yapar. Çağdaşlaşan toplumlarda Faşist ve Bolşevik yönetimler

Her iki tarafta ırkçı, faşist, gerici bir politik bileşim varken ve bu anlayış günden güne büyürken siz bırakın Kürt sorununu, en basit sorunu bile çözemezsiniz. Çözmek isteseniz de TBM özgür olmadığınızdan, halkın TBMM’si olmadığından, halkın iradesi TBMM’ye yansımadığı için, siz hiçbir sorunu çözemezsiniz. Her siyasi partinin tek adamı varken ve her siyasi partinin yalakaları tek adam rejiminin derinleşmesi için mücadele verirken, sizler şahsı hesaplarınız için biat ettiğinizden, genel başkanlarınıza emir kulu olmayı kabullenmişken, vekil seçilmek için her türlü adaletsizlikleri, “Fırıldaklıkları” yapanlar olarak TBMM sizlerden oluşmuşken siz sorun çözemez sorun üretirsiniz.  

Fark etmiyor, sağdan ve soldan olmanız, yoksa ideolojiniz, yoksa sınıf bilinciniz birbirinizin aynısısınız. Yıllarca oluşan sorunları, biriken yığınla sorunları, yıllarca  çözemeyen TBMM bugün sorun çözmenin adresi olmuşsa bu işin içinde bir “Hinlik” var demektir. TBM çatısı altında olan vekillerin tamamı bugüne kadar çevrelerine nasıl bir gelecek vaat ettiklerini görmeyen, duyamayan kalmadı ama her söylenenler yalan oldu, günü kurtarmak oldu.

Evet; TBMM sorun çözme yeridir ama bu partiler yasası varken, bu lider sultası ortaktayken sorun çözemez sorun yaratırsınız. Çünkü; bu anlayışınız ırkçı, faşist, şövenist ve gerici politik bileşimi yarattı, sizi başkalarına özendirdi. Diğer yanda tek adam rejiminin derinleştirmek istediği faşizan yapı, sizleri kendine çekerek şahsı menfaatlerinizi düşünmenize neden olur. Bu düşüncede olmanızın sonucunda ise düzene ve yanlışlara karşı direnen halklara karşı yanı sokağın sesine düşmanlaşan TBMM’yi oluşturursunuz.

Evet, AKP tükeniyor, halkların birlikte mücadele çabası, barış, eşitlik, kardeşlik mücadelesini büyütüyor. Bu büyümenin hedefli olması, elbette tüm siyasi liderleri korkutuyor, korkutuyor TBMM’yi, korkutuyor halka zülüm eden ve halka sorun yaratan TBMM beslemelerini.   
Günün konusu ise, özellikle eğitim, eğitimde barınma ve yurt sorunu, hemen bu sorunun yanı başında sağlık, işsizlik, yoksulluk, alilerin geçin derdi, kira, sığınmacılar meselesi duruyor. Tüm bu sorunlar ve arkasından gelen saymakla bitmeyen yığınla sorun, halkın sorunları ama bu sorunları halk değil halkçı gözükenlerin birleştiği TBMM yaratmadı mı?

Böyle sorunlar ve böyle uygulamalar ya faşist ya da Bolşevik yöntemlerde hayat bulur. Bolşevik yöntemler emperyalizme hizmet eder, kapitalizmi Baş tacı yapar. Çağdaşlaşan toplumlarda Faşist ve Bolşevik yönetimler çökmüştür. AKP, Türkiye’de bu düzeni kuran ve yöneten bir partidir. Ya siz; düzen partileri faşist ve Bolşevik TBMM’de neden varsınız, neden biz bu düzeni değiştireceğiz, bu sistemi ortadan kaldıracağız demiyorsunuz?

Bakın sizleri adam yerine koymayan TBMM sıraları parmak kaldırmak için beklerken, halkın büyük kesimi size vallahi güvenmiyor. Öğrenciler yurt sorunu için parklarda direnirken, siz düşmüşsünüz büyük sarayların alternatifi küçük saraylarınızın yapım işine. Ana muhalefet mini saraylarına yaptığı masraflarla kaç çocuğumuzun yurt sorununu çözebileceğini düşünse iyi olur. Sizi büyük saraylarınız veya mini saraylarınız iktidara taşımaz…  


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı