Yunus Emre İ.Ö.O. Resim Sergisine Esenlerlileri Bekliyor

Yunus Emre İ.Ö.O. Resim Sergisine Esenlerlileri Bekliyor

Yunus Emre İ.Ö.O Teknoloji Tasarım Ve Görsel Sanat Öğretmenlerinin Resim Sergisi Ziyaret Edenler Tarafından Beğenildi. Yunus Emre İ.Ö.O sınıf öğretmenlerinden engellilerin her zaman yanında olan projeleriyle destekler su

 

 

 

 

 

 

 

Yunus Emre İ.Ö.O. Resim Sergisine Esenlerlileri Bekliyor…

Yunus Emre İ.Ö.O Teknoloji Tasarım Ve Görsel Sanat Öğretmenlerinin Resim Sergisi Ziyaret Edenler Tarafından Beğenildi. Yunus Emre İ.Ö.O sınıf öğretmenlerinden engellilerin her zaman yanında olan projeleriyle destekler sunan Ergün Usta öğretmenin davetlisi olarak 7-24 Esenler Haber olarak bizde sergiyi gezdik.

Yunus Emre İ.Ö.O un 2 yıldır gelenekselleştirilen resim sergisine bu senede devam edildi. Sergiyi teknoloji tasarım ve görsel sanat öğretmenlerinden;  Dilek ORHAN, Elif KARAGÖZ, Emine TUNCEL ve Sedef BACAKSIZ organize ettiler.

Görsel Sanatlar Öğretmenlerinden Elif Karagöz;

“Resim ve sanat ülkemizde fazla yer bulmuyor resim ve sanatın önemini öğrencilerimize aşılamaya çalışıyoruz. Öğrencilerimizi TV, Bilgisayar gibi şeylerden kurtarmak için sanat yapmaya sanatı sevdirmeye çalışıyoruz” dedi. 

Yine Görsel Sanatlar öğretmenlerinden Dilek Orhan;

“Öğrencilerimiz yıl boyu çalışarak gösterdiği performanslardan dolayı yoruluyor. Onun için bu gibi etkinlikleri gelenekselleştirerek yapıyoruz. Bu etkinliklerin önemini öğrencilerimizin kazandığı başarılarla tamamlıyoruz. Onlara sanatı, sanatçıyı sevdirmeyi aşılıyoruz.  Köy endüstrilerine vurgu yaparak, oradaki eğitimin sanata yönelik çalışmalarını anlatıyoruz. Maalesef sanata ve Resim’e karşı ilginin azaldığını da üzülerek görüyoruz” dedi.

Teknoloji Tasarım Öğretmenlerinden Emine Tuncel;

“Sanata, sanatçıya değer verilmediğini görme bizi üzüyor. Sanatsız toplumlar ilerleyemez, Çağdaşlaşamaz Onun için sanat ve sanatçı toplumların gelişmesinde önemlidir. 

Bu tip sergilerin ve seminerlerin hazırlanması bir dönemlik öğretim yılı çalışmaları ürünüdür. Avrupa Kültür Başkenti çalışmalarının yapıldığı bugünlerde İstanbul’umuzun yerleşim alanlarının büyük çoğunluğu kenar mahalle ve varoş görünümündedir. Bir an önce sosyal donatı alanları yaratılarak kültürlü bir toplum yaratma görevi görevlerin en başında olmalıdır. Biz öğretmenler elimizden geldiği kadar çocuklarımızı kültür başkentine dâhil etmeye çalışıyoruz” dedi.

Yine Teknoloji Tasarım Öğretmenlerinden Sedef Bacaksız;

“Çocuklarımızın mutluluklarını, hislerini yansıttıkları resim sergisine velilerinde saygı ile bakmalarını istiyoruz. Çalışma alanlarının yeterli olduğunu ama araç ve gereçlerin yeterli olmamasından dolayı biraz zorluk çekiyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda yürüyerek ilerlemeye çalışıyoruz. Yalnız çocuklarımıza değil tüm herkese sanatı sanatçıyı sevdirmeye çalışıyoruz. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün veciz bir sözünü hatırlatarak sanatı ne kadar önemsediğini söylemek istiyorum. ‘’ Efendiler! Bakan, Başbakan hatta Cumhurbaşkanı olabilirsiniz. Ancak Sanatçı olamazsınız.’’ Sözünü herkese hatırlatmak istiyorum ve buradan tüm Esenlerde yaşayanların sergimizi gezmeye gelmelerini ve çocuklarımızın başarılarını görmeye davet ediyorum” dedi.



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli