Tarih: 13.09.2019 12:38

Yüksel Kılıç, AKP'yi ve Çetinkaya'yı Topa Tuttu

Facebook Twitter Linked-in

ESENLER STADYUMUNU KİMLERE NEYİN KARŞILIĞINDA PEŞKEŞ ÇEKTİNİZ?
KILIÇ, “Sayın Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Çetinkaya Meydanı boş buldu sallıyor. Kendilerinin nefret söylemine ve kavgacı tavırlarına mecliste bulunan arkadaşlarımızın cevap veremediğini basından okudum. Arkadaşlarımız kendilerini cevap vermeyerek gerekli cevabı vermiş oldular.  Çetinkaya, ömründe birgün işçi sınıfının yanında yer almamış ama işçi düşmanlarına bayağı hizmetlerde bulunan birisidir. CHP’yi eleştirmeye ayırdığı zamanı Esenler’de yaşanan olumsuzluklara ayırırsa daha iyi işler yapmış olur. Esenler halkına hizmet yapsın. İşçi hakkından söz edenler ülkenin geleceğine ipotek nasıl koyduklarını, ülkenin insanını nasıl aşsız, işsiz bıraktıklarını anlatsalar daha anlamlı olurdu.
 

“ÇETİNKAYA’NIN ESKİ İŞİNE DÖNMESİNİ ÖNERİYORUM…”
KILIÇ, “Bakınız Esenler gençliği spor yapmak için Esenler stadyumuna sokulmuyor, o çocuklar Esenlerin gençliği. Sayın Çetinkaya stadyum ve spor kulüpleri için 2015’de verdiğimiz önerge üzerine büyük konuşmuş, büyük sözler vermişti. CHP’ye namus üzerinden saldıranlar “Söz namustur” kendilerini bir teraziye koysalar iyi yaparlar. Ömer Bey, o sahanın olduğu yer babanızın yeri değil, orası Esenlerin halkının yeridir, siz Esenler stadyumunu yandaşınız olan Erok Spora hangi çıkar ilişkisi içinde kiraladınız, bu hakkı size kim verdi? Esenler spor kulüpleri isyanda, Esenler halkı sizi sorunlarımızı çözün ve bizleri laiki ile yönetin diye oy verdiler, seçtiler. Esenleri yönetemeyenler işçilerin sorunlarını, memleket meselelerini çözemez. Kendileri Esenlere ve Esenler belediyesine yakışmıyor. Eski işine dönmesini öneriyorum…

“AKP, BELEDİYE İŞÇİSİLERİNİN SENDİKA, TOPLUSÖZLEŞME VE KADRO HAKLARINI GASP ETTİ”
KILIÇ,Çetinkaya İBB seçimlerini kaybetmenin şokundan kurtulamamış. Yüzlerce kamu kurumu satılırken,  Yüzbinlerce işçi işini kaybederken. Onbinlerce belediye işçisi, sendika, toplusözleşme ve kadro hakları gasp edilirken, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Milli Eğitim Bakanlığı’na sürülürken. İŞKUR’un yapısı ve işlevi dönüştürülürken, özel istihdam bürolarına kuruluş izni verilirken, 2013’ten beri de her yıl 200 bin işçi kiralanırken neden bir kelime konuşmadınız. Siz işçi düşmanısınız asla emekçilerin yanında yer almadınız, siz şov yaparak hakaret yağdırıyorsunuz, belli ki size yakışanı yapıyorsunuz.

İŞÇİLER ÖLÜYOR, ONLAR “FITRAT” DİYOR – O ZAMAN NEREDEYDİNİZ?
KILIÇ, “CHP Saray partisi değil, CHP sermaye düzenini savunan bir parti de değildir. CHP savaş meydanlarında kurulmuş halkın partisidir, halk partisidir. CHP SOMA da, Ermenek de, Elbistan da, Zonguldak da çalışan madencilerin yanında yer alırken, kendi partisi oralarda hayatını kaybeden işçilerimiz için “BU İŞİN FITRATINDA” var diyen aşağılık söylemde bulunduğunu kendilerine hatırlatırım. CHP kazanılmış hakları için Tekel işçilerinin yanında yer alırken Sayın Çetinkaya ve partisi kimin yanında yer almıştır. Şeker fabrikaları çok uluslu şirketlere peşkeş çekilirken kendileri hangi tepkiyi koymuşlar, CHP’nin büyük imkansızlıklarla ve en zor dönemlerde kurmuş olduğu fabrikaları, kendi partisinin “BABALAR GİBİ SATARIZ”  söylemine bir tepki koyamayanlar asla işçi dostu olamayacağı gibi vatanseverde olamaz.
 
İŞSİZLİK RAKAMLARI % 20’ LERDE CHP’Mİ BU DURUMU YARATTI?
KILIÇ, “Sayın Cetinkaya ve partisinin sattıkları ile yarattıkları işsizler ordusu hakkında veya işinden, aşından edilen işçiler için ne gibi bir tepki koymuşlar ki bugün işçi hakkından söz ediyorlar. Evet, kimse işinden edilmesin, kimsenin mağdur edilmesine taraf değiliz. Ancak her işyerinin belirli kuralları var çalışanların veya çalıştıranların bu kurallara uyma zorunluluğu olduğunu kendilerine hatırlatmak isterim. Bir kişi emek vermeden “Bankamatik” işçisiyse, bir kişi kendini yöneteni yönetmeye kalkışıyorsa, bir kişi kendini mafya varı görüyor, saygı ve sevgi kurallarına, iş disiplinine uymuyorsa o kişiler için yapılacak olanı kendileri de biliyor. Ülkeyi işsizlik merkezine çeviren ve açlık, yoksulluk batağına sokan %20 işsizlik rakamlarına ulaştıran AKP işçi hakkından ve emekten en son söz edecek partidir.  

1MAYISLARDA CHP ÖRGÜLERİYLE MEYDANLARDA İKEN SİZ NERDEYDİNİZ?
KILIÇ, “Çetinkaya gibiler bir gün olsun emek mücadelesinde bulunmadıkları gibi emek mücadelesi verenlerin halinden anlasınlar. Kendileri avukattır ama emekçinin, işçinin avukatlığını yapmayan sermaye kesiminin avukatlığını üslenen birisidir. 1Mayıslarda CHP örgüleriyle meydanlarda emek sınıfını desteklerken AKP iktidarının faşist baskılarına direnirken Çetinkaya, işçilere yapılan zulmü kınamadığı gibi alkışlayan bir kafa yapısına sahiptir. Kendilerinin düşünceleri işçileri köleleştirmek, yandaşlarını zengin yapmak, halkımızı yoksullaştırmaktır. Hesapları ise iktidarların nimetlerinden nasıl yararlanırızdır” dedi.

 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —