Yorgun Ve Bitkinlikten Kurtulabiliriz

Yorgun Ve Bitkinlikten Kurtulabiliriz

Gün içinde enerjiniz düşüyor, kendinizi çok yorgun ve bitkin mi hissediyorsunuz. Bunun nedenini merak ediyor ve çözümünü bilmiyor musunuz? İşte sorunun 10 nedeni ve çözümü.



Yorgun Ve Bitkinlikten Kurtulabiliriz

Gün içinde enerjiniz düşüyor, kendinizi çok yorgun ve bitkin mi hissediyorsunuz. Bunun nedenini merak ediyor ve çözümünü bilmiyor musunuz? İşte sorunun 10 nedeni ve çözümü.

1-Derin uyku anında küçük ama rahatsız edici bir ses  mi var ortamda? Uyursunuz ama asla doyurucu bir uyku olmaz. Farkında olduğunuz veya olmadığınız bir stres ortaya çıkar ve sonuçta tüm gün kendinizi halsiz, bitkin ve uyuşuk hissedersiniz. Bu olumsuz durumu önlemek için yatak odanızdan saat gibi sesli uyaranları kaldırmanız, pencerelerinizi dışarıdan ses geçirmeyecek şekilde izole etmeniz gerekecektir.

2-Gün boyunca en fazla altı fincan(bardak) çay ve kahve sınırını aşmayın. Kafein etkili bir uyarıcıdır. Üç fincan çay veya kahve normal sayılır ama altı fincandan sonrası depolanan kafesin vücutta bulunan demiri emer. Bu durumda beyin ve kalbe yeterli oksijen gitmez.

3-Karbonhidrat uyku hapı kadar etkilidir. Özellikle aç yenildiği zaman mutlaka ağırlık yapar.(Karbonhidratlar en çok beyaz ekmek, makarna, fasulye, patates, pirinç ve tahılların içinde bulunurlar.) 

4-Bir yetişkinin günde sekiz bardak su içmesi gerekir. Az su enerjinizin azalmasına neden olacaktır. Su eksikliği dikkat dağılmasına da yol açar. Gün boyunca birer saat ara ile içine az limon suyu sıkılmış bir bardak su içmek son derece etkili olacaktır.

5-Cep telefonları insanda hipnoza benzer bir belirti yaratır. Araştırmalarda yirmi dakikadan uzun süren görüşmelerin uyku hipnozu yaptığı tespit edilmiştir. Siz siz olun uzun süreli cep telefonu görüşmelerinden sakının.

6-Duş aldığınız suyun sıcaklığı vücut ısısının üzerindeyse bünyemiz uyku getiren hormonları salgılamaya başlayacaktır. Bu nedenle akşamları daha sıcak, sabahları  veya gün içinde biraz daha serin suyla duş almak önerilir.

7-Çoğumuz “Çöl yak” hastalığını duymamış olabiliriz. Zinde hissetmek için her şeyi doğru yaptığınız halde hala sürekli  yorgun ve bitkinseniz, üstelik baş ağrınız varsa  bu hastalığı taşıma ihtimaliniz yüksektir.
”Çölyak”bünyenin tahıl nişastalarını iyi işleyememesinden ortaya çıkar. Bu durumda buğday, arpa gibi tahılların mamullerini az tüketmek gerekecektir.

8-Bazılarımızın çok sevdiği ve sıkça kullandığı kolalı içkiler bünyeyi aside boğar. Asit etkisiyle insanda dolaşım bozuklukları, migren, bağışıklık sisteminin bozulması gibi rahatsızlıklar baş gösterir.

9-Gürültü ve aşırı ses altında uzun süreli kalmak insanı yorar, enerjiyi tüketir.

10-Çok aydınlık ortam ve floresan ışığı kronik esnemeye neden olur, gözleri  yorar. Özellikle floresan ışık öğrenme ve konsantrasyon  yetisini yüzde altmış oranında azaltmaktadır.
 
Yukarıda yazılan nedenleri öğrendiniz, çözüm önerilerini uyguladınız ve sonuç alamadıysanız tıbbi yardım almayı düşünmelisiniz.