Yoksulluk Yok Diyenler- Bu Kuyruk Neyin Nesi?

Yoksulluk Yok Diyenler- Bu Kuyruk Neyin Nesi?

Esenler Metro istasyonun yanına kurulan tanzim satış noktası kuyrukla başladı, geç kalanlar avucunu yaladı. Çağımıza ve insanlık onuruna yakışmayan manzaraların görüntüsüne sahne olan bu manzaraların su&cce

Yoksulluk Yok Diyenler- Bu Kuyruk Neyin Nesi?

Esenler Metro istasyonun yanına kurulan tanzim satış noktası kuyrukla başladı, geç kalanlar avucunu yaladı. Çağımıza ve insanlık onuruna yakışmayan manzaraların görüntüsüne sahne olan bu manzaraların suçlusu ise CHP ve İnönü diyenler oldu.

Belediyelerin uygun fiyata sebze satacağı tanzim satış noktaları bugün itibari ile faaliyete geçti. 15 milyon nüfuslu İstanbul'da 50 tanzim satış noktası kurulan yerlerden biriside Esenlerdi.
Son dönemde artan meyve sebze fiyatlarına önlem almak amacıyla kamu tarafından tanzim satış noktaları kurulması kararı alınmıştı. Alınan bu karar bugün itibari ile uygulanmaya başlandı. Ancak Esenlerin nüfusu 500 bin ve ilçe sınırlarının büyüklüğü bayağı geniş. Bugün Esenlere gelen sebzeler 2 ton ve her vatandaşa 3 kilo kotası uygulandığı halde, ürünlerin yetmediğini gördük. Geç kalanların elleri ve fileleri boş, umutları ise bittiğine şahit olduk. Halka hizmet diye kandırılıyoruz ve seçimlere dönük, oy devşirmeye yönelik faaliyet olduğunu düşünenler az değildi.
 
‘Enflasyonla topyekun mücadele’ amacıyla kurulan çadırda patates, soğan, kabak, domates, salatalık, biber ve patlıcanın marketlerdekinden daha uygun fiyata tüketiciye satılması planlanıyor. Salı günü tanzim satış çadırının cumhuriyet meydanında kurulacağı bilgisine ulaştık.

 

  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli