'Yoksul dostu- Yoksulun babası' Prof. Dr. Dilmener yaşamını yitirdi

İstanbul Tıp Fakültesi'nde binlerce öğrenci yetiştiren duayen doktorlardan 78 yaşındaki Prof. Dr. Murat Dilmener Koronavirüs'e yenildi, hayanı kaybetti. Dilmener hakkında, yoksul hastaları ücretsiz muayene ettiği için,

İstanbul Tıp Fakültesi’nin duayen hocalarından Prof. Dr. Murat Dilmener corona virüs nedeniyle hayatını kaybetti. 78 yaşındaki dilmener bir aydır yoğun bakımdaydı. ”Yoksul dostu- Yoksulun babası” olarak da bilinen Dilmener hakkında 16 yıl önce maddi imkanı olmayan hastaları ücretsiz tedavi ettiği için soruşturma açılmıştı.

Corona virüs nedeniyle bir aydır yoğun bakımda olan Prof. Dr. Murat Dilmener 78 yaşında yaşamını yitirdi.

Binlerce öğrenci yetiştiren Prof. Dr. Dilmener, meslektaşları gibi yaşamını hastalarına adadı, maddi imkanı olmayanlara ücretsiz baktı. Hatta bu yüzden Dilmener hakkında soruşturma da açıldı.

Prof. Dr. Murat Dilmener önce entübe edildi, kök hücre ve plazma tedavisi yapıldı. Süreç içinde corona virüs tedavi edilse de akciğerde yarattığı hasar sürüyordu.
Dilmener’in tedavisi Maltepe Üniversitesi Hastanesi’nde yetiştirdiği öğrenciler tarafından yapılıyordu. Dilmener’in eşi ve kardeşi de corona virüs tedavisi gördü.
İç Hastalıkları profesörü Murat Dilmener İstanbul Tıp Fakültesi’nden emekliydi


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı