Yine Kuran kursu yine çocuk istismarı!

Yine Kuran kursu yine çocuk istismarı!

Giresun'un Aluçra ilçesindeki bir hafızlık kursunda 13 çocuğa cinsel istismar ve tecavüz iddiasıyla iddianame hazırlandı.

Yine Kuran kursu yine çocuk istismarı!
Giresun'un Aluçra ilçesindeki bir hafızlık kursunda 13 çocuğa cinsel istismar ve tecavüz iddiasıyla iddianame hazırlandı.
 
Cumhuriyet'ten Canan Çoşkun'un haberine göre olayla ilgili hazırlanan iddianamede müftülüğün onayıyla Alucra Erkek Yatılı Hafızlık Kuran Kursu’na yardımcı öğretici olarak alınan Halil İbrahim U.’nun, S.U. isimli başka bir öğreticiyle beraber çalıştığı belirtildi.
S.U.’nun bazen ailesine yardım etmek amacıyla akşam köyüne gittiği, U.’nun böylece kursta yalnız kaldığı ve çocukları odasına çağırarak kapıyı kilitlediği öne sürüldü.
U.’nun çocuklarla cinsel içerikli konuşmalar yaptığı iddia edilen iddianamede, çocukların pantolonlarını ve elbiselerini zorla çıkarıp cinsel istismarda bulunduğu ifade edildi.
Çocukları tehdit etmiş
 
U.’nun çocuklar banyo yaparken yanlarına giderek taciz ettiği, çıplak fotoğraflarını çektiği ve bunları Facebook’a yüklemek ve arkadaşlarına göstermekle tehdit ettiği de kaydedilen iddianamede, eğitmenin çocuklara cinsel içerikli görüntüler izlettiği ve yaptıklarını anlatmamaları için çocukları kurstan atmakla tehdit ettiği de belirtildi.
Şikayet üzerine işine son verilmiş
 
Çocukların ve velilerinin şikayetleri üzerine kurstaki kadrolu öğretici olan M.Y.’nin Alucra İlçe Müftüsü Mustafa Akbulut ile görüşerek ve U.’nun kurstan ayrılmasının uygun olacağına karar verdiği ve kurstaki işini sonlandırdığı kaydedildi.
Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında U.’nun evinde arama yapıldığı belirtilirken, sanık tutuklandı. U., Şebinkarahisar Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkacak.
 
Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Sedat Çelik'in hazırladığı iddianameye göre olay, çocukların yaşadıklarını ailelerine söylemeleriyle ortaya çıktı.
Şüpheli Halil İbrahim U.'nun yatılı hafızlık kursunda, geceleri çocuklarla yalnız kaldığı, tek tek çocukları odaya kilitleyerek pantolonlarını indirdiği ileri sürülüyor. İddianameye göre çocukların cinsel organlarıyla oynayan, arkalarına parmağını sokan şüphelinin, çocuklara etek tıraşı yaptığı ayrıca banyo yaparken izlediği ve mastürbasyonun nasıl yapıldığını gösterdiği belirtiliyor. İddianamede çocuklara porno izlettiği ileri sürülen Halil İbrahim U.'nun, "Ergenliğe girmiş misiniz bakayım kalkıyor mu" diye sorduğu da aktarılıyor.
Çocukların karşı koymasına rağmen onları kurstan atmakla tehdit eden Halil İbrahim U., çocuklardan yaşananları ailelerine anlatmamalarını istiyor.

 
 


  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli