Yıllar Sonra Yürüdüler

Yıllar Sonra Yürüdüler

Cumhuriyetimizin 90 Yılı nedeniyle Esenler Ülkü Ocakları’nın düzenlediği meşale yürüyüşüne yaklaşık üç bin kişi katıldı.

Yıllar Sonra Yürüdüler

Cumhuriyetimizin 90 Yılı nedeniyle Esenler Ülkü Ocakları’nın düzenlediği meşale yürüyüşüne yaklaşık üç bin kişi katıldı.

Ülkü Ocakları Başkanı Başdoğan ise, bugün ülke yöneticilerinin Cumhuriyetin kuruluş felsefesi olan Türk Milliyetçiliğinden ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerinden rahatsızlık duyduğunu ve anayasadan çıkartmaya çalıştığını söyledi

Ne Mutlu Türküm Diyene, Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez, Bozkurtlar Ulusun Allah Türk’ü Korusun” sloganları ile Davutpaşa Caddesi’nin sonundan başlayan meşale yürüyüşü Dörtyol Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’nda son buldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından hep birlikte “Andımızı” okuyan Ülkücüler, “Ne Mutlu Türküm Diyene, Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez ve Bozkurtlar Ulusun Allah Türk’ü Korusun” sloganları atmaya devam etti.

Sloganlar eşliğinde bir basın açıklaması yapan Esenler Ülkü Ocakları Başkanı Oğuzhan Başdoğan Türkiye’yi kimsenin bölemeyeceğini belirterek, şöyle konuştu;
 
“Cumhuriyetimizin 90. Yılına erişmesinin büyük sevincini ve gururunu yaşıyoruz. Bu Cumhuriyetin temelinde kan ve iman vardır. Temel sağlam olduğu için daha nice yıllar yaşayacaktır. Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’ni Türk gençliğine emanet etmiştir. Bizlerde Ülkücü Türk Gençliği olarak, yeminimizde haykırdığımız gibi son nefes, son nefer ve son damla kana kadar bu emanete sahip çıkacağız.

Bugün ülke yöneticileri, Cumhuriyetin kuruluş felsefesi olan Türk Milliyetçiliğinden ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerinden rahatsızlık duyup, anayasadan çıkartmaya çalışıyor. Okullarda “Andımızı” kaldırıyor ve Türk Milletini 36 etnik parçaya ayırıyor.
Kim ne düşünürse düşünsün, ne planlarsa planlasın, bu devleti ve milleti bölmeyi başaramayacaktır. Çünkü Cumhuriyetin tüm kazanımlarını korumak ve yaşatmak birinci vazifemizdir”

Esenler Ülkü Ocakları Başkanı Oğuzhan Başdoğan’ın basın açıklamasının ardından bir süre daha slogan atan Ülkücüler, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldılar. 



 



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı