Yiğitten, Yiğitçe Açıklama

Yiğitten, Yiğitçe Açıklama

Kaliteli yaşam için insanlarımızı bodrum katlardan kurtarmalıyız...

 

 

 

 

 

 

www.7-24esenlerhaber.com

Esenler belediye meclisinde son günlerde verdiği soru önergeleri ile dikkatleri üzerine çeken SP (Saadet Partisi) belediye meclis üyesi Sabahattin Yiğit, son meclis toplantısından sonra gazetemize açıklamalarda bulundu.

Yiğit “Gazetenizde çıkan bir haberde İspanya gezisinden dört arkadaşımızın dönüşü sizin yazdığınız şekilde olmamıştır. Biz Türkiye’deki gelişmeleri duyunca çok üzüldük. Belediye başkanı geziyi sizin söylediğiniz gibi yarıda kesmedi, başkan programdan hiç sapmadı. Türkiye’ye dönüş yapacağı önceden programlanmıştı, yani geri dönenlerin programı önceden hazırlanmıştı.”

“Belediye meclis üyesi arkadaşımız Tuğrul Yalçınkaya’ nın son meclis toplantılarında izinli sayılmasının sebebi halasının vefat etmesidir. Kendisi şuanda Sivas’tadır ve en kısa sürede aramıza dönecek, toplantılara katılacaktır. Belediye meclisinde tartışılan İspanya gezsi bize çok şey öğretti. Hem şehirciliği, hem de tarihi eserleri bir ülkenin nasıl koruyup kolladığını gördük. Ayrıca doğanın nasıl korunduğunu, tahrip edilmediğini, geniş caddeleri yani şehir planının nasıl yapıldığını orada gördük.”

“Bugün mecliste bir parselin özel durumu tartışıldı. İmar planları mecliste tartışılacak o zaman görüş alış verişinde bulunacağız, meclisin onayı alındıktan sonra askıya çıkacak. Şuanda planlar imar komisyonunda. Esenler yararına ne yapılacaksa onu yapacağız. Çatı biyesi konusuna itiraz ettik. Biz hiç kimsenin mağdur olmasını istemiyoruz. Bir kişi bodrum katı kullanmıyorsa çatı katını yapmalıdır. Esenleri boş yeri olmadığını biliyoruz. Bunun içinde bodrumları otopark ve çocukların oyun alanı olarak kullanılmasından yanayız. Kaliteli yaşam için insanlarımızı bodrum katlardan kurtarmalıyız, bodrumlar sığınak yerleri veya çocukların oyun alanları olmalıdır.” Dedi.



  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli