Yeşilyurt'a kendi üyelerinden büyük tepki

Yeşilyurt

Eğitim Bir-Sen Esenler İlçe Temsilcisi ve Hasip Dinçsoy İlkokulu Müdürü Nihat Yeşilyurt’un yaptığı bazı uygulamaları beğenmeyen Eğitim Bir-Sen’li öğretmenler, İLKSAN seçimlerinde Türk


Esenler’de 1026 üyesi bulunan Eğitim Bir-Sen, İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı (İLKSAN) Esenler İlçe Temsilciliği’ni kaybetti.  Esenler’in temsili 277 üyesi bulunan Türk Eğitim-Sen’e geçti.

Esenler’de temsilin kaybedilmesindeki tek sorumlunun Hasip Dinçsoy İlkokulu Müdürü Nihat Yeşilyurt olduğunu belirten Eğitim Bir-Sen camiası gazetemize bir basın açıklaması gönderdi. Psikolojik baskı ve mobbinge maruz kalmamak için isimlerinin açıklanmasını istemeyen eğitimciler şu ifadelere yer verdiler;

“Genel Merkezimiz biran önce bu duruma el atıp Eğitim Bir-Sen Esenler İlçe Başkanı Nihat Yeşilyurt’u görevden almazsa emin olun önümüzdeki günlerde çok büyük sayıda istifalar yaşanacak. Çünkü Nihat Bey tüm uyarılarımıza rağmen Eğitim Bir-Sen’i adeta aile şirketi gibi kullanıyor. Sendikanın maddi gelirlerini ve bizlerden yapılan kesintileri hep aynı birkaç kişiyle birlikte harcıyor. Ayrıca kendisi hakkında Milli Eğitim Bakanlığımızın açtığı birçok soruşturma var ve halen devam ediyor.  

Düşün 1026 üyeli sendikamız İLKSAN seçimlerinde sadece 335  oy alıyor ve Esenler İlçe Temsilciliğini 277 üyeli Türk Eğitim-Sen’e kaybediyor. Bunun nedeni çok açık. Nihat Bey’in keyfi uygulamaları ve hakkındaki soruşturmalardır. İnanın Esenler’deki sendika üyelerimizin % 85’i kendisinden çok rahatsız.  Bizlerde bu tür olaylara tepkimizi daha sert gösterme adına İLKSAN seçimlerinde doğruyu söylemek gerekirse Türk Eğitim-Sen’e oy verdik. Daha açık derdimizi nasıl anlatabiliriz.”



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı