Yeşilyurt: Hasip Dinçsoy'daki Öğrenci Darp Olayı Yalan!

Yeşilyurt: Hasip Dinçsoy

Geçtiğimiz günlerde Hasip Dinçsoy ilkokulunda öğretmen ve öğrenci arasında yaşanan ve iddia edilen cinsel olayın gerçek olmadığını söyleyen okul müdürü Nihat Yeşilyurt, yerel basına sitem

Esenler Hasip Dinçsoy ilköğretim okulu müdürü Nihat Yeşilyurt, ‘’yapmış olduğumuz işin bir meslekten daha çok topluma iyi nesiller yetiştirmektir. Geleceğimiz olan nesillerin ahlaklı ve erdemli olabilmesi için sorumluluğumuzun bilinci ile mesleğimizi yapıyoruz. Bakınız, okula velileri tarafından gönderilen çocuklarımız bizim emanetimizdir. Onlara kendi çocuklarımızdan daha hassas davranmak zorundayız. Onların bırakın şahsi sorunlarınla ilgilenmeyi ailevi sorunlarınla da ilgilenmek görevimizdir.  Bir çocuk okula kaydını yaptırdığı gün öğretmeninin sorumluluğundadır. Öğretmen okul müdürünün okul müdürü de milli eğitim müdürünün sorumluluğundadır.

“ÇOCUĞUMUZ KADAR AİLEDE SUÇLUDUR”
Okulumuzda hiç olmayacak ve aklımızdan hiç geçmeyecek bir olay yaşandı. Olayın detayına girmek istemiyorum. Olayda tamamen suçlu olan çocuğumuz kadar ailede suçludur. Kendilerine video kayıtlarını gösterdim. Olayın ne şekilde geliştiğini anlattım. Ancak, aile ortaya koyduğumuz belgelere inanmayarak çocuğunun yapmış olduğu yanlışı savunarak bize hakaret etti. Okulumuzda herhangi bir öğretmenim böyle yaşanmış olaydan dolayı haklı bile olsa hiçbir öğrencime şiddet uygulamasına izin vermem ve şiddet uygularsa gerekli cezasını vermek için tüm mücadelemi ortaya koyarım.

Esenlerde yerel basının tek taraflı aileyi dinleyerek yaptığı bu haberden dolayı haberi yapan gazeteciyi kınıyorum. Böyle gazetecilik olmaz ve bizleri de dinlemesi gerekirdi. Haber tamamen asparagastır’’ dedi.

“HABER TAMAMEN YALAN SÖYLEMLERİ DE YALAN!”
Öğrenci velileri de yaşanan bu olaydan dolayı aileye tepkilerini dile getirerek sitemde bulundular. Öğrenci velisi Kamuran çakmak ise bakın neler söyledi, ‘’ yerel gazetecinin yaptığı haberden dolayı yalnız öğretmen ve olayın içinde olan çocuğumuz zarar görmedi okulda bulunan tüm öğrenci ve öğrenci velileri zarar gördü. Biz çocuklarımızı inanarak ve güvenerek bu okula kayıt ettirdik. Bizler öğretmenlerimizden gayet memnunuz olay yaşandıktan sonra bizzat bir öğrenci velisi olarak kamera kayıtlarını inceledim. Gelişen olayda çocuğumuz çocuktur olabilir diye düşündüm. Ailenin okula gelip olayı kendilerine öğretmenlerimiz anlatmasına rağmen çocuğunu bu derece sahiplenmesi doğru değildir. Okulda müdürün ve tüm öğretmenlerin aileye olayı anlatmasına rağmen ailenin çocuğunu bu derece savunması bizleri hayrete düşürdü. Aslında çocuktan çok ailenin eğitime ihtiyacı var. Eğitimsiz, bilgisiz ve cahil toplumlarda bu şekilde yaşanan olaylar çarpıtılmasının zararı herkese dokunuyor.  . Gazetecilerin yapmış olduğu haber tamamen yalan olduğu gibi ailenin de söylemleri tamamen adaletten uzak ve sahiplenmeden öteye birsey değildir’’ dedi.

 

  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli