Yerine kayyum atanan HDP'li belediye başkanı tutuklandı

Yerine kayyum atanan HDP

8 KAsım günü ev baskını ile gözaltına alınan İpekyolu Belediyesi eş başkanları Azim Yacan ve Şehzade Kurt tutukland

Van’da 8 Kasım günü sabah saatlerinde evlerine yapılan baskınla gözaltına alınan İpekyolu Belediye eş başkanları Azim Yacan ve Şehzade Kurt tutuklandı.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, Van’da 8 Kasım günü sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında “örgüt üyeliği” ve “örgüt propagandası” iddiasıyla gözaltına alınan, savcılık tarafından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen ve yerlerine kayyum atanan İpekyolu Belediyesi eş başkanları Şehsade Kurt ve Azim Yacan tutuklandı. Mahkemeye heyeti tarafından tutuklanan Yacan ve Kurt, Van T Tipi Kapalı Hapishanesi’ne götürüldü.

Ne olmuştu?
İpekyolu Belediyesi Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) yönetiminde iken 11 Ekim 2016 tarihinde kayyum atanmıştı. 31 Mart yerel seçimlerinde yüzde 54.47 oy oranıyla HDP’li Azim Yacan ve Şehsade Kurt, halk tarafından belediyenin eş başkanları olarak seçildi. 8 Kasım günü yapılan ev baskınlarında eş başkanlar Yacan ve Kurt gözaltına alındı. Eş başkanlar gözaltında iken ertesi gün yerlerine İçişleri Bakanlığı tarafından İlçe Kaymakamı Sinan Aslan kayyum olarak atandı.
 



  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli